Rezultate Evaluare Națională 2017 Odorheiu Secuiesc. Unde vezi notele

Rezultate Evaluare Națională 2017 Odorheiu Secuiesc. Peste 140.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a așteaptă rezultate Evaluare Națională 2017. Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de Ministerul Educației pe siteul evaluare.edu.ro.

În jur de 141.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a dintre cei 144.928 de candidaţi înscrişi la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale s-au prezentat lunea trecută la examen. Dintre aceștia, patru au fost eliminați pentru că au încercat să copieze. Potrivit Ministerului Educației, au absentat 3.824 de candidați.

Elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia”, de Magda Isanos, aparţine genului liric. De asemenea, s-a cerut să explice rolul cratimei sau modul prin care s-au format unele cuvinte.

La cel de-al doilea subiect elevii au primit un text din revista „Terra Magazin”. Textul se numește „Cel mai rapid de pe pământ”. Ultimul subiect a constat în descrierea unei întâmplări imaginare sau reale petrecute la o competiţie sportivă. Narațiunea nu trebuia să depășească 300 de cuvinte.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Odorheiu Secuiesc. Probele

Rezultate Evaluare Națională 2017 Odorheiu Secuiesc. Miercuri a fost proba la Matematică, iar pe 22 iunie, proba la Limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Rezultatele finale vor fi afișate astăzi, 26 iunie, până la ora 16:00, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 16:00 și 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie.

În 2016, 75% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016 au obţinut note peste 5.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Odorheiu Secuiesc. Evaluarea

Rezultate Evaluare Națională 2017 Odorheiu Secuiesc. Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urmă evaluării lucrărilor contestate „notă iniţială se poate modifică, după caz, prin creştere sau descreştere, prin notă acordată la contestaţii.”

Nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regulă celor 0,5 puncte diferenţa între notă de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

Rezultate Evaluare Națională 2017 Odorheiu Secuiesc. Regulament

Rezultate Evaluare Națională 2017 Odorheiu Secuiesc. Potrivit legii, a fost interzis accesul elevilor în sala de examen cu: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea; manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor; telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi ori cu exteriorul.

„Încălcarea regulilor va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă iar candidaţii în cauză vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise”, mai spune legea.

Supravegherea este asigurata, pentru fiecare sala, de doi asistenti, cadre didactice de alta specializare decât cea corespunzatoare disciplinei la care se sustine proba. Înainte de aducerea subiectelor în sali, asistentii vor explica elevilor modul de desfasurare a examenului.