Rezultate Evaluare Națională 2017 Mediaș. Notele de pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2018 mediaș
Rezultate Evaluarea Națională 2018 Mediaș Notele de pe edu.ro Foto: scoala4birotec.ro

Rezultate Evaluare Națională 2017 Mediaș. Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut săptămâna trecută examenele din cadrul Evaluării Naționale află astăzi ce note au obținut.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 sunt publicate de Ministerul Educației Naționale pe siteul edu.ro.

În jur de 144.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie.

Evaluarea Națională din acest an a început luni, 19 iunie, când elevii au susținut examenul la Limba și Literatura Română. Miercuri, 21 iunie, ei au dat cel de-al doilea examen, cel la proba de Matematică. Evaluarea Națională s-a încheiat joi, 22 iunie, cu proba de la Limba Maternă.

La Limba Română, elevii a trebuit să demonstreze că poezia „Ploaia”, scrisă de Magda Isanos, aparţine genului liric. De asemenea, ei a trebuit să ofere sinonime pentru anumiți termeni, să explice rolul cratimei și modul în care s-au format unele cuvinte din limba română.

La al doilea subiect elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din revista de popularizare științifică „Terra Magazin”. Elevii au avut de răspuns la câteva întrebări de gramatică (li s-a cerut să identifice funcția sintactică a unor cuvinte).

Ultimul subiect le-a cerut elevilor să descrie o întâmplare reală sau imaginară petrecută la un concurs sportiv (în maximum 150-300 de cuvinte).

Rezultate Evaluare Națională 2017 Mediaș – Notele afișate pe edu.ro

La primul subiect de la Matematică, elevilor li s-a cerut să rezolve câteva operaţii de algebră și exerciții de geometrie. La al doilea subiect, tinerii au primit mai multe exerciții pornind de la un cub și de la o funcție. Ultimul subiect de la examen le-a cerut să răspundă la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Ministerul Educației publică azi, pe 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Mediaș pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor are loc până la ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Mediaș, elevii nemulțumiți de notele primite pot depune contestație azi, 26 iunie, între orele 16.00 – 20.00.

Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017, iar rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2017 vor fi afișate în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Mediaș – Lucrările, notate în alte centre

Lucrările elevilor au fost corectate în centre de evaluare din alte judeţe decât cele în care ei au susținut examenele. În urma contestațiilor. nota inițială poate crește sau se poate micșora. E important ca elevii și părinții să știe că nota comisiei de contestații este definitivă, chiar dacă este mai mică decât nota inițială.

Candidatul major și părinții sau reprezentanții legali ai minorului pot cere comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea elevului. Vizualizarea poate avea loc doar după afișarea rezultatelor finale după contestații.

Candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte sau de un reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Mediaș – Începe repartizarea computerizată a elevilor la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Mediaș va începe etapa de repartizare a elevilor la licee.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (având o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.