Rezultate Evaluare Națională 2017 Focșani. Afișarea notelor pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2017 focșani
Foto: scoala10focsani.ro

Rezultate Evaluare Națională 2017 Focșani. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susținut săptămâna trecută examenele de la Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de Ministerul Educației pe siteul evaluare.edu.ro.

Aproximativ 140.000 de elevi au susținut Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie.

– Luni, 19 iunie, elevii au dat proba la Limba și Literatura Română
– Miercuri, 21 iunie, au dat examen la Matematică
– Elevii care aparțin minorităților au susținut joi, 22 iunie, examenul la Limba Maternă

La proba de Matematică, elevii au avut de rezolvat la primul subiect câteva operaţii simple și exerciții de geometrie. La cel de-al doilea subiect au primit mai multe exerciții pornind de la un cub și de la o funcție.

Cel de-a treilea subiect a fost tot unul de geometrie. Elevii a trebuit să răspundă la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Focșani – Afișarea notelor pe edu.ro

La proba de Limba și Literatura Română, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia” de Magda Isanos aparţine genului liric. Elevilor li s-a cerut să explice rolul cratimei sau modul prin care s-au format anumite cuvinte din limba română.

La al doilea subiect au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din „Terra Magazin”. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică. La al treilea subiect li s-a cerut să descrie (în maximum 300 de cuvinte) o întâmplare imaginară sau reală petrecută la o competiţie sportivă.

Ministerul Educației Naționale publică luni, 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Focșani pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor are loc până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Focșani, elevii nemulțumiți de notele primite la examene pot depune contestație numai astăzi, 26 iunie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Focșani – Notarea lucrărilor

Lucrările au fost evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele (această regulă a fost introdusă pentru prima dată anul trecut). În urma evaluării lucrărilor contestate. nota inițială poate crește sau se poate micșora.

Nota comisiei de contestații este finală deoarece nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot cere comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil. Această vizualizare poate avea loc numai după afișarea rezultatelor finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte/reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Focșani – Repartizarea la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Focșani, începe etapa de repartizare computerizată a elevilor la liceele din țară.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.