Rezultate Evaluare Națională 2017 Drobeta Turnu Severin. Notele de pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2017 drobeta turnu severin
Foto: MunteanUK (Wikimedia Commons)

Rezultate Evaluare Națională 2017 Drobeta Turnu Severin. Elevii de clasa a VIII-a au susținut săptămâna trecută Evaluarea Națională 2017 la limba română, la matematică sau la limba maternă.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate astăzi de Ministerul Educației Naționale pe siteul evaluare.edu.ro.

Aproximativ 140.000 de elevi de clasa a VIII-a au dat examenele de la Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie.

Luni, 19 iunie, elevii au dat examenul la Limba și Literatura Română, iar miercuri, 21 iunie, copiii au susținut examenul de la Matematică. Joi, 22 iunie, elevii aparținând minorităților naționale au dat examenul la Limba Maternă.

La prima probă, cea de Limba și Literatura Română, elevii a trebuit să demonstreze că poezia „Ploaia” (scrisă de poeta Magda Isanos) aparţine genului liric. Elevilor li s-a cerut și să explice cum s-au format anumite cuvinte și care este rolul cratimei în limba română.

La cel de-al doilea subiect elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din publicația „Terra Magazin”. Pornind de la acest text, elevilor li s-a cerut să răspundă la mai multe întrebări de gramatică. La cel de-al treilea subiect elevilor li s-a cerut să descrie o întâmplare imaginară sau reală ce s-a petrecut la o competiţie sportivă.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Drobeta Turnu Severin – edu.ro afișează notele

La proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2017 elevii au primit la primul subiect câteva operaţii simple și exerciții de geometrie. La al doilea subiect au avut de rezolvat câteva exerciții pornind de la un cub și de la o funcție.

La cel de-al treilea subiect (care a fost tot unul de geometrie) elevilor li s-au pus mai multe întrebări legate de un cilindru și de un dreptunghi.

Ministerul Educației Naționale publică luni, 26 iunie, rezultate Evaluare Națională 2017 Drobeta Turnu Severin pe evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor are loc până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Drobeta Turnu Severin, elevii vor putea depune contestații luni, 26 iunie, în intervalul orar 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Drobeta Turnu Severin – Notele afișate pe evaluare.edu.ro

Lucrările de la Evaluarea Națională 2017 au fost corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În urma recorectării lucrărilor contestate, nota primită inițial de un elev poate fi mai mică sau mai mare.

Nota comisiei de contestații este finală întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major sau părinții (reprezentanții legali) ai candidatului minor pot cere comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil numai după ce au fost afișate rezultatele finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte / de reprezentantul său legal. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la modificarea notelor acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Drobeta Turnu Severin – Repartizarea la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Drobeta Turnu Severin se va organiza repartizarea computerizată a elevilor la liceele din țară.

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.