Rezultate Evaluare Națională 2017 Deva. Notele afișate pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2017 deva
Foto: Haiducul (Wikimedia Commons)

Rezultate Evaluare Națională 2017 Deva. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susținut săptămâna trecută testele de la Evaluarea Națională.

Ca în fiecare an, rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de Ministerul Educației Naționale pe siteul evaluare.edu.ro.

În jur de 144.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie.

Prima probă a fost luni, 19 iunie, când elevii au susținut examenul la Limba Română. Miercuri, 21 iunie, copiii au susținut examenul la Matematică, iar joi, 22 iunie, elevii care aparțin minorităților naționale au dat examenul la Limba Maternă, aceasta fiind ultima probă de la Evaluarea Națională.

La Limba și Literatura Română, candidații au avut de demonstrat că poezia „Ploaia”, scrisă de autoarea Magda Isanos, aparţine genului liric. Li s-a mai cerut să explice rolul cratimei, modul prin care s-au format anumite cuvinte sau să ofere sinonime pentru unii termeni.

La următorul subiect elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ”, din revista „Terra Magazin”, și au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică (li s-a cerut să identifice funcția sintactică a unor cuvinte).

La ultimul subiect au avut de descris în 150 – 300 de cuvinte o întâmplare imaginară sau reală petrecută la o competiție sportivă.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Deva – Notele elevilor afișate pe edu.ro

* La primul subiect de la Matematică, elevilor li s-a cerut să rezolve câteva operaţii de algebră și de geometrie.
* La cel de-al doilea subiect au primit mai multe exerciții pornind de la un cub și de la o funcție.
* Al treilea a fost tot unul de geometrie. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Ministerul Educației publică luni, 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Deva pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor are loc până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Deva, elevii nemulțumiți pot depune contestație numai astăzi, 26 iunie, între orele 16.00 – 20.00.

Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017, iar rezultatele finale după contestații vor fi afișate în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Deva – Lucrările, notate în alte centre

Lucrările au fost evaluate în centre din alte judeţe decât cele în care au avut loc examenele (această regulă a fost introdusă pentru prima dată în 2016). În urma evaluării lucrărilor contestate. nota inițială se poate modifica atât prin creștere, cât și prin descreștere.

Nota comisiei de contestații este finală: nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major și părinții sau reprezentanții legali ai candidatului minor pot cere comisiei de organizare a Evaluării Naționale 2017 să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil. Vizualizarea poate avea loc doar după afișarea rezultatelor finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit în mod obligatoriu de un părinte sau de un reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Deva – Repartizarea elevilor la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Deva, va începe etapa de repartizare a elevilor la liceele din țară.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.