Rezultate Evaluare Națională 2017 Bistrița. Notele afișate pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2017 bistrița
Rezultate Evaluare Naționala 2018 Bistrița. Foto: www.scgen4bistrita.ro

Rezultate Evaluare Națională 2017 Bistrița. Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut săptămâna trecută examenele de la Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de Ministerul Educației Naționale pe siteul evaluare.edu.ro.

Peste 140.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie. Luni, 19 iunie, elevii au susținut proba la Limba și Literatura Română, miercuri, 21 iunie, au dat examen la Matematică, iar în data de 22 iunie (joi), elevii care aparțin minorităților naționale au susținut examenul la Limba Maternă.

La proba de Limba Română, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia”, scrisă de poeta Magda Isanos, aparţine genului liric. Elevilor li s-a cerut să explice rolul cratimei și modul prin care s-au format unele dintre cuvintele folosite în poezie.

La cel de-al doilea subiect au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din revista de popularizare științifică „Terra Magazin”. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică. La al treilea subiect li s-a cerut să descrie (în 150-300 de cuvinte) o întâmplare reală sau imaginară petrecută la un concurs sportiv.

La proba de Matematică, elevii au avut de rezolvat la primul subiect câteva operaţii de algebră și exerciții de geometrie. La al doilea subiect au primit mai multe exerciții pornind de la un cub și de la o funcție, iar cel de-a treilea subiect a fost tot unul de geometrie. Elevii a trebuit să răspundă la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Bistrița – Afișarea notelor pe edu.ro

Ministerul Educației Naționale publică luni, 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Bistrița pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor are loc până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Bistrița, elevii nemulțumiți de notele primite la examenele de evaluare pot depune contestație numai astăzi, 26 iunie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Bistrița – Notarea lucrărilor

Lucrările au fost corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc examenele (această regulă a fost introdusă pentru prima dată în 2016). În urma evaluării lucrărilor contestate. nota inițială poate crește sau se poate micșora.

Nota comisiei de contestații este finală (nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații).

Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot cere comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil. Această vizualizare poate avea loc numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte/reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Bistrița – Repartizarea la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Bistrița, va începe etapa de repartizare a elevilor la liceele din țară, în funcție de notele obținute.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).