Rezultate Evaluare Națională 2017 Baia Mare. Notele de pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2017 baia mare
Rezultate Evaluarea Nationala 2018 Baia Mare Foto: scoalaivasiuc.ro

Rezultate Evaluare Națională 2017 Baia Mare. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susținut săptămâna trecută Evaluarea Națională 2017.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de Ministerul Educației Naționale pe siteul evaluare.edu.ro. Oricine poate accesa baza de date pentru a afla rezultatele elevilor.

În jur de 140.000 de elevi de clasa a VIII-a au susținut Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie. Luni, 19 iunie, elevii au susținut examenul la Limba și Literatura Română, miercuri, 21 iunie, au dat examen la Matematică, iar joi, 22 iunie, elevii aparținând minorităților au dat proba la Limba Maternă.

La Limba și Literatura Română, elevii a trebuit să demonstreze că poezia „Ploaia” de Magda Isanos aparţine genului liric. Elevilor li s-a cerut și să explice cum s-au format anumite cuvinte și care este rolul cratimei.

La cel de-al doilea subiect elevii au primit un text („Cel mai rapid de pe pământ”) din revista „Terra Magazin”. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică. La cel de-al treilea subiect elevilor li s-a cerut să descrie o întâmplare imaginară sau reală care a avut loc la o competiţie sportivă.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Baia Mare – edu.ro afișează notele

La Matematică elevii au primit la primul subiecte câteva operaţii și exerciții de geometrie. La cel de-al doilea subiect elevii au avut de rezolvat câteva exerciții pornind de la un cub și de la o funcție. Cel de-al treilea subiect a fost tot de geometrie. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări legate de un cilindru și de un dreptunghi.

Ministerul Educației Naționale publică luni, 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Baia Mare pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor se face până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Mureș, elevii pot depune contestații numai astăzi, 26 iunie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017, iar rezultatele finale după contestații de la Evaluarea Națională 2017 vor fi afișate în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Mureș – Note afișate azi pe evaluare.edu.ro

Pentru al doilea an, lucrările de la Evaluarea Națională 2017 au fost corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele (această regulă a fost introdusă pentru prima dată anul trecut). În urma evaluării lucrărilor contestate, nota primită inițial de un elev se poate modifica atât prin creștere, cât și prin descreștere (prin nota acordată la contestații).

Este bine de știut că nota comisiei de contestații este finală. Nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major și părinții (sau reprezentanții legali ai candidatului minor) pot solicita comisiei de organizare a examenului să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil numai după ce au fost afișate rezultatele finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit în mod obligatoriu de un părinte sau de reprezentantul său legal. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea sau la modificarea notelor acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Baia Mare – Repartizarea computerizată la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Baia Mare se va organiza repartizarea computerizată a elevilor la liceele din țară.

Media notelor obţinute la Evaluarea Națională 2017 constituie unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal de stat din România. Astfel, media de admitere elevilor se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).