Rezultate Evaluare Națională 2017 Alba Iulia. Notele elevilor pe edu.ro

Alba Iulia va fi primul oraș inteligent din România Foto: Kiki Vasilescu (Wikimedia Commons)
Alba Iulia va fi primul oraș inteligent din România Foto: Kiki Vasilescu (Wikimedia Commons)

Rezultate Evaluare Națională 2017 Alba Iulia. Elevii care au terminat clasa a VIII-a în acest an, precum și cei din promoțiile anterioare care nu au reușit să promoveze până acum testele naționale, au susținut săptămâna trecută examenele de la Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de Ministerul Educației pe siteul evaluare.edu.ro.

În jur de 140.000 de elevi au susținut testele de la Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie.

Luni, 19 iunie, elevii au susținut examenul la Limba Română, iar miercuri, 21 iunie, ei au susținut examenul la Matematică. Joi, 22 iunie, elevii care aparțin minorităților naționale au dat examenul la Limba Maternă.

La proba de Limba Română, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia”, scrisă de poeta Magda Isanos, aparţine genului liric. De asemenea, li s-a mai cerut să explice rolul cratimei, modul prin care s-au format anumite cuvinte și să ofere sinonime pentru unii termeni.

La cel de-al doilea subiect, elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din revista de popularizare științifică „Terra Magazin” și au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică (li s-a cerut să identifice funcția sintactică a unor cuvinte, de exemplu).

La cel de-al treilea subiect li s-a cerut să descrie (în 150 – 300 de cuvinte) o întâmplare reală sau imaginară petrecută la o competiție sportivă.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Alba Iulia – Notele afișate pe edu.ro

La primul subiect de la examenul de Matematică, elevilor li s-a cerut să rezolve câteva operaţii de algebră și exerciții de geometrie. La al doilea subiect au primit mai multe exerciții pornind de la un cub și de la o funcție, iar la cel de-a treilea a fost unul de geometrie. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Ministerul Educației publică luni, 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Alba Iulia pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor are loc până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Alba Iulia, elevii care nu sunt mulțumiți de notele primite pot depune contestație astăzi, 26 iunie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Alba Iulia – Cum s-au notat lucrările

Lucrările au fost corectate în centre de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc examenele (această regulă a fost introdusă pentru prima dată în anul trecut). În urma evaluării lucrărilor contestate. nota inițială poate se poate micșora sau poate crește.

Nota comisiei de contestații este finală: nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major și părinții sau reprezentanții legali ai candidatului minor pot cere comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil. Vizualizarea poate avea loc doar după afișarea rezultatelor finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte sau de un reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Alba Iulia – Repartizarea elevilor la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Alba Iulia, va începe etapa de repartizare a elevilor la liceele din țară.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.