Rezultate Evaluare Națională 2016 Urziceni. Note afișate pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2016 urziceni
Urziceni. Foto: Dr2005 (Wikimedia Commons)

Rezultate Evaluare Națională 2016 Urziceni. Elevii care au terminat clasa a VIII-a au susținut în această săptămână Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe evaluare.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Potrivit rezultatelor afișate pe site, 47 de elevi din București au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016. Numărul acestora este mult mai mare decât anul trecut, când numai 13 elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la examenul de capacitate. În județul Ilfov, 5 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Potrivit datelor furnizate de Ministerului Educației Naționale, 150.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2016 în săptămâna 27 iunie – 1 iulie.

În acest an, Evaluarea Națională 2016 a venit cu o premieră. Pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea Națională au fost corectate în alte județe decât cele în care s-au susținut examenele. Noul sistem s-a aplicat atât în cazul probei de Limba și Literatura Română, cât și în cazul probei de Matematică.

Ministerul Educației publică astăzi rezultate evaluare națională 2016 Urziceni pe site-ul evaluare.edu.ro.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni proba la Limba și Literatura Română, iar miercuri a fost organizată proba de Matematică. Marți, ei au susținut proba la Limba Maternă.

Candidații la Evaluarea Națională 2016 nu au avut voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea.

Ei au avut obligația să lase obiectele menționate mai sus în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ.

De asemenea, elevii nu au avut voie să aibă asupra lor, în sălile de examen, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare sau în bănci, lucrări precum: cărți, manuale, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Urziceni

După rezultate evaluare națională 2016 Urziceni, contestațiile pot fi depuse doar azi, vineri, 1 iulie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 2 – 4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale după contestații.

Potrivit legii, candidatul major și părinții (reprezentanții legali ai candidatului minor) pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte (reprezentant legal). Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Urziceni

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2016 Urziceni, urmează etapa de repartizare a elevilor la liceele din județ.

În perioada 8 – 12 iulie, elevii vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată.

Pe 20 iulie, liceele vor afişa listele candidaţilor repartizaţi în unitățile respective. Elevii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi imediat după aceea, în perioada 21 – 29 iulie.