Rezultate Evaluare Națională 2016 Târgoviște. Promovabilitate și note

subiecte bac 2020 geografie subiecte BAC 2020 matematică evaluare națională 2019 note contestații bacalaureat 2017 medii 10 barem evaluare națională 2018 matematică barem română bac 2018 medii de 10 la bac 2018
Foto: cataloagescolare.ro

Rezultate Evaluare Națională 2016 Târgoviște. Elevii care au terminat clasa a VIII-a în această vară au susținut în această săptămână Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe evaluare.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Potrivit rezultatelor afișate pe site, 47 de elevi din București au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016. Numărul acestora este mult mai mare decât anul trecut, când numai 13 elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la examenul de capacitate. În județul Ilfov, 5 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Potrivit datelor furnizate de Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, aproximativ 150.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2016.

Evaluarea Națională 2016 a venit și cu o noutate. Pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea Națională au fost corectate în alte județe decât cele în care elevii au susținut examenele. Noul sistem s-a aplicat atât în cazul probei de Limba și Literatura Română, cât și în cazul probei de Matematică.

Ministerul Educației publică astăzi rezultate evaluare națională 2016 Târgoviște pe site-ul evaluare.edu.ro.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni, 27 iunie, proba la Limba și Literatura Română, iar miercuri, 29 iunie, s-a desfășurat proba de Matematică.

Candidații la Evaluarea Națională 2016 nu au avut voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau genți. Ei au avut obligația de a lăsa obiectele în cauză în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ.

Elevii nu au avut voie să aibă asupra lor în sălile de examene nici cărți sau lucrări precum: manuale, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Târgoviște

La primul subiect de la proba de Limba și Literatura Română a examenului de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de analizat poezia „Salcâmii” de A. E. Baconsky. Elevilor li s-a cerut să demonstreze că această poezie aparține genului liric. La cel de-al doilea subiect elevii au avut de redactat o narațiune de maximum 150 – 250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o stațiune turistică.

În cazul probei de Matematică de la Evaluarea Națională 2016, elevii au avut de făcut mai multe calcule la primul subiect, la subiectul al doilea au primit câteva ecuații și funcții, iar la cel de-al treilea au avut de rezolvat probleme de geometrie.

După rezultate evaluare națională 2016 Târgoviște, contestațiile pot fi depuse numai azi, vineri, 1 iulie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 2 – 4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale după contestații.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Târgoviște

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2016 Târgoviște, urmează etapa de repartizare a elevilor la liceele din județul Dâmbovița.

În perioada 8 – 12 iulie, elevii care au terminat clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată.

La data de 20 iulie, liceele vor afişa listele candidaţilor repartizaţi în unitățile respective. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 – 29 iulie.