Rezultate Evaluare Națională 2016. Note și promovabilitate în toată țara

Rezultate Evaluare Națională 2016 edu.ro
Rezultate Evaluare Națională 2016. Foto: edu.ro

Rezultate Evaluare Națională 2016. Rezultatele la Evaluarea Națională 2016 au fost afișate astăzi în fiecare unitate de învățământ în care s-a susținut examenul de capacitate. 

Rezultatele au fost publicate și pe site-ul edu.ro al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe evaluare.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Potrivit rezultatelor afișate pe site, 47 de elevi din București au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016. Numărul acestora este mult mai mare decât anul trecut, când numai 13 elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la examenul de capacitate.

În județul Ilfov, 5 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Iată un TOP cu județele în care s-au obținut cele mai multe medii de 10 la Evaluarea Națională 2016.

Știre în curs de actualizare. Vom reveni cu amănunte.

Reduceri eMAG la televizoare. Top 5 cele mai bune oferte

Rezultate Evaluare Națională 2016

Elevii nemulțumiți de notele obținute la Evaluarea Națională 2016 pot depune contestații astăzi, vineri, 1 iulie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 2 – 4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale de după contestații.

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2016, urmează etapa de repartizare a elevilor la liceele din țară.

În perioada 8 – 12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată.

Pe 20 iulie, liceele vor afişa listele candidaţilor repartizaţi în unitățile respective. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 – 29 iulie.

Rezultate Evaluare Națională 2016

Potrivit legii, candidatul major și părinții sau reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale de după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte sau de un reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2016 – Premieră

Potrivit datelor furnizate de Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, aproximativ 150.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2016 în ultima săptămână.

Evaluarea Națională 2016 a venit și cu o premieră. Pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea Națională au fost corectate în alte județe decât cele în care s-au susținut examenele. Acest sistem s-a aplicat atât în cazul probei de Limba și Literatura Română, cât și în cazul probei de Matematică.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.