Rezultate Evaluare Națională 2016 Giurgiu. Notele, afișate pe edu.ro

Rezultate Evaluare Națională 2016 Giurgiu. Elevii care au terminat clasa a VIII-a au susținut în această săptămână Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe evaluare.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Potrivit rezultatelor afișate pe site, 47 de elevi din București au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016. Numărul acestora este mult mai mare decât anul trecut, când numai 13 elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la examenul de capacitate. În județul Ilfov, 5 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Evaluarea Națională 2016 a venit cu o mare noutate. Pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea Națională au fost corectate în alte județe decât cele în care s-au susținut examenele. Noul sistem s-a aplicat atât în cazul probei de Limba și Literatura Română, cât și în cazul probei de Matematică.

Potrivit datelor deținute de Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, circa 150.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2016.

Ministerul Educației publică astăzi rezultate evaluare națională 2016 Giurgiu pe site-ul evaluare.edu.ro.

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susținut luni proba la Limba și Literatura Română, iar miercuri s-a desfășurat proba de Matematică.

Candidații la Evaluarea Națională 2016 nu au avut voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete. De asemenea, ei au avut obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ.

Elevii nu au avut voie să aibă asupra lor, în sălile de examen, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare sau în bănci, cărți sau lucrări precum: manuale, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Giurgiu

La cel dintâi subiect de la proba de Limba și Literatura Română a examenului de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de analizat poezia „Salcâmii” de A. E. Baconsky. Li s-a cerut să demonstreze că această creație aparține genului liric. La al doilea subiect elevii au avut de redactat o narațiune de aproximativ 150 – 250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o stațiune turistică.

În cazul probei de Matematică de la Evaluarea Națională 2016, elevii au avut de făcut mai multe calcule la primul subiect, la subiectul al doilea au avut de rezolvat ecuații și funcții, iar la cel de-al treilea au primit probleme de geometrie.

După rezultate evaluare națională 2016 Giurgiu, contestațiile pot fi depuse numai vineri, 1 iulie, între orele 16.00 și 20.00. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 2 – 4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale după contestații.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Giurgiu

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2016 Giurgiu, urmează etapa în care elevii sunt repartizați la liceele din județul Giurgiu.

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere. Tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată.

Pe 20 iulie, liceele vor afişa listele candidaţilor repartizaţi în unitățile respective. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 – 29 iulie.