Rezultate Evaluare Națională 2016 Curtea de Argeș. Afișarea notelor pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2016 curtea de argeș
Curtea de Argeș. Foto: Țetcu Mircea Rareș

Rezultate Evaluare Națională 2016 Curtea de Argeș. Elevii care au terminat clasa a VIII-a au susținut în această săptămână Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe evaluare.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Potrivit rezultatelor afișate pe site, 47 de elevi din București au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016. Numărul acestora este mult mai mare decât anul trecut, când numai 13 elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la examenul de capacitate. În județul Ilfov, 5 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Potrivit datelor furnizate de Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, peste 150.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2016 în săptămâna 27 iunie – 1 iulie.

În acest an, Evaluarea Națională 2016 a venit și cu o premieră. Pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea Națională au fost corectate în alte județe decât cele în care s-au susținut examenele. Sistemul s-a aplicat și la proba de Limba și Literatura Română, și la cea de Matematică.

Ministerul Educației publică astăzi rezultate evaluare națională 2016 Curtea de Argeș pe site-ul evaluare.edu.ro.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni proba la Limba și Literatura Română, iar miercuri s-a desfășurat proba de Matematică. Marți, 28 iunie, ei au susținut proba la Limba Maternă.

Candidații la Evaluarea Națională 2016 nu au avut voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, ei având obligația de a lăsa obiectele respective în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ.

În plus, elevii nu au avut voie să aibă asupra lor, în sălile de examen, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare sau în bănci, cărți sau lucrări precum: manualele, dicționarele, culegerile, formularele, memoratoarele, notițele, însemnările, rezumatele, ciornele sau lucrările ale altor candidați.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Curtea de Argeș

La primul subiect de la proba de Limba și Literatura Română a examenului de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de analizat poezia „Salcâmii” de A. E. Baconsky. Elevilor li s-a cerut să demonstreze că această poezie aparține genului liric. La al doilea subiect elevii au avut de redactat o compunere de 150 – 250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare imaginară sau reală petrecută într-o stațiune turistică.

La proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2016, elevii au avut de făcut mai multe calcule la primul subiect. La subiectul al doilea au primit ecuații și funcții, iar la cel de-al treilea subiect au avut de rezolvat probleme de geometrie.

După rezultate evaluare națională 2016 Curtea de Argeș, contestațiile pot fi depuse numai azi, vineri, 1 iulie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 2 – 4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale după contestații.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Curtea de Argeș

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2016 Curtea de Argeș, urmează etapa de repartizare a elevilor la liceele din țară.

În perioada 8 – 12 iulie, elevii care au susținut testele naționale vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată.

Pe 20 iulie, liceele vor afişa listele candidaţilor repartizaţi în unitățile respective. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi imediat după aceea, în perioada 21 – 29 iulie.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Curtea de Argeș

Potrivit legii, candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.