Rezultate Evaluare Națională 2016 Călărași. Ce note au obținut elevii

Rezultate Evaluare Națională 2016 Călărași. Elevii care au terminat clasa a VIII-a în această vară au susținut în această săptămână Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe evaluare.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Potrivit rezultatelor afișate pe site, 47 de elevi din București au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016. Numărul acestora este mult mai mare decât anul trecut, când numai 13 elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la examenul de capacitate. În județul Ilfov, 5 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Potrivit datelor furnizate de Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, în jur de 150.000 de elevi din țara noastră au susținut testele de la Evaluarea Națională 2016.

Evaluarea Națională 2016 a venit și cu o premieră. Este pentru prima dată când lucrările de la Evaluarea Națională au fost corectate în alte județe decât cele în care elevii au susținut examenele. Acest sistem s-a aplicat atât în cazul probei de Limba și Literatura Română, cât și în cazul probei de Matematică.

Ministerul Educației publică astăzi rezultate evaluare națională 2016 Călărași pe site-ul evaluare.edu.ro.

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susținut luni proba la Limba și Literatura Română, iar miercuri s-a desfășurat proba de Matematică.

Candidații la Evaluarea Națională 2016 nu au avut voie să aducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, genți sau alte obiecte asemănătoare, ei având obligația de a lăsa obiectele respective în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ.

Totodată, elevii nu au avut voie să aibă asupra lor, în sălile de examen, în îmbrăcăminte sau în încălțăminte, în penare sau în bănci, cărți sau lucrări precum: manualele, dicționarele, culegerile, formularele, memoratoarele, notițele, însemnările, rezumatele, ciornele sau lucrările ale altor candidați.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Călărași

La primul subiect de la examenul de Limba și Literatura Română de la Evaluare Națională 2016, elevii au avut de analizat poezia „Salcâmii” de A. E. Baconsky. Li s-a cerut să demonstreze că această creație aparține genului liric. La al doilea subiect elevii au avut de redactat o narațiune de aproximativ 150 – 250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare imaginară sau reală petrecută într-o stațiune turistică.

În ceea ce privește proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2016, elevii au avut de făcut mai multe calcule la primul subiect, la subiectul al doilea au avut de rezolvat ecuații și funcții, iar la cel de-al treilea au primit probleme de geometrie.

După rezultate evaluare națională 2016 Călărași, contestațiile pot fi depuse numai vineri, 1 iulie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate de către dascăli în perioada 2 – 4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale după contestații.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Călărași

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2016 Călărași, urmează etapa de repartizare a elevilor la liceele din județul Călărași.

În perioada 8 – 12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată.

Pe 20 iulie, liceele vor afişa listele candidaţilor repartizaţi în unitățile respective. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada următoare, mai exact între 21 și 29 iulie.