Rezultate BAC 2018 Vatra Dornei. Edu.ro afișează notele

rata de promovare bac 2019
Foto: olttv.ro

Rezultate BAC 2018 Vatra Dornei. Elevii suceveni care au susținut săptămâna trecută examenele scrise din cadrul Bacalaureatului așteaptă cu emoții rezultate BAC 2018 Suceava.

Notele vor fi afișate pe edu.ro

Rezultate BAC 2018 Vatra Dornei. Peste 136.000 de elevi care au absolvit clasa a XII-a au așteaptă rezultatele la Bacalaureat. Acestea sunt afișate de astăzi pe edu.ro. Tot astăzi, cei care sunt nemulțumiți de note, pot face contestații.

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Anul trecut, rata de promovare la examenul de bacalaureat a fost de 71,4 %, cu cinci procente mai mare faţă de anul precedent, când 66,4% dintre elevi au luat notă de trecere.

La nivel naţional au fost 97 de medii de 10 la BAC, cele mai multe au fost înregistrate în Bucureşti şi Cluj, cu câte nouă medii, iar Bihor şi Iaşi au câte opt medii maxime, potrivit rezultatelor la bacalaureat publicate de Ministerul Educației.

Rezultate BAC 2018 Vatra Dornei. Diplome pentru elevii merituoși

Potrivit regulamentului stabilit de Ministerul Educației Naționale, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să susțină toate probele scrise și să obțină minim nota 5 la fiecare dintre acestea și media generală cel puțin 6, la probele scrise, pentru a fi declarat admis.

De asemenea, elevii care au promovat clasele liceale cu medii generale de peste 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obținut media 10 primesc diplomă de merit.

Ministerul Educației a mai anunțat că începând de anul trecut, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”.

Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii. A doua sesiune a Bacalaureatului de anul acesta va fi în august.

Cei care nu trec Bacalaureatul trebuie să știe că înscrierile se fac între 10 şi 13 iulie. Cei care au avut corigenţe se pot înscrie pe 27 iulie.
Prima probă, la limba şi literatura română, va fi pe 20 august, pe 21 august se dă examen la limba maternă, pe 22 august se susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august se dă proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se afişează pe 1 septembrie, iar în aceeaşi zi, până la ora 16:00 se pot depune contestaţiile.

Rezultate BAC 2018 Vatra Dornei. Probleme pe edu.ro

Potrivit unui anunț de cumpărare directă publicat pe sistemul electronic de achiziții publice, Ministerul Educației vrea să cumpere „servicii de întreținere, reparații și devirusare software ce au drept scop eliminarea virușilor și a spyware-ului din aplicația www.edu.ro”.

Ministerul Educației a rezolvat o vulnerabilitate descoperită în luna mai. Hotnews a scris că site-ul edu.ro era folosit pentru criptomonedă. De asemenea, la sfârșitul lunii iunie, tot Hotnews.ro scria că site-ul edu.ro trimite către site-uri de escorte din Turcia.

Link-urile au dispărut, iar Ministerul Educației a transmis că informațiile nu s-ar verifica, sugerând că ar fi o problemă de invalidare a memoriei cache a browserul-ui de internet.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.