Rezultate BAC 2016 Vișeu de Sus. Edu.ro publică notele

Rezultate BAC 2016 Vișeu de Sus
Rezultate BAC 2016 Vișeu de Sus. Foto: Walter Waltersen (Wikimedia Commons)

Rezultate BAC 2016 Vișeu de Sus. Elevii care au terminat clasa a XII-a au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultate BAC 2016 Vișeu de Sus au fost publicate azi de autoritățile din educație pe bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot azi elevii vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie (sâmbătă).

Rezultate BAC 2016 Vișeu de Sus

Luni, 4 iulie, elevii de liceu au susținut proba la Limba și Literatura Română a examenului de BAC 2016. La Limba Română, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Examenul a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă, iar miercuri, 6 iulie, elevii au susținut proba la Matematică sau la Istorie.

Rezultate BAC 2016 Vișeu de Sus

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). În funcţie de cele două criterii (profilul și specializarea), candidaţii au putut opta pentru una dintre materiile următoare: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în țară, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească toate următoarele condiţii:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

Rezultate BAC 2016 Vișeu de Sus

Examenul de BAC din acest an nu a fost lipsit de controverse.

Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție pe internet prin care au cerut ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic.

La subiectul al III-lea de la această probă, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Unii elevi au optat pentru romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III. Romanul „Moromeții” a apărut în două volume la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, în 1955 și în 1967.

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza…”, au arătat inițiatorii petiției.

Rezultate BAC 2016 Vișeu de Sus

O altă petiție online a vizat un subiect de la proba de Fizică de la BAC 2016. Peste 440 de persoane au semnat o petiție online în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost greșit și cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Semnatarii petiției spun că elevii care au ales să dea Bacalaureatul la Fizică (filiera teoretică, profil real, și filiera vocațională, profil militar) au primit un subiect greșit.

Părinții sunt susținuți de profesorul de fizică Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași, care este de părere că subiectul II de la punctul C („Producerea și utilizarea curentului continuu”) conținea o greșeală care i-a indus în eroare pe elevi.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.