Rezultate BAC 2016 Urziceni. Notele de pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 Urziceni
Rezultate BAC 2016 Urziceni. Foto: Dr2005 (Wikimedia Commons)

Rezultate BAC 2016 Urziceni. Elevii care au terminat clasa a XII-a au susținut în ultimele săptămâni examenul de BAC.

Rezultatele la BAC 2016 au fost publicate azi pe bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot azi elevii vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Rezultate BAC 2016 Urziceni

Luni, 4 iulie, elevii au susținut proba la Limba și Literatura Română a examenului de BAC 2016. La Limba și Literatura Română, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Miercuri, 6 iulie, elevii au susținut proba la Matematică sau la Istorie.

La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, cu dificultate diferită, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o: 1. Matematică-informatică, 2. Pedagogică, 3. Științele naturii și 4. Tehnologică.

Rezultate BAC 2016 Urziceni

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării. În funcţie de cele două criterii (profilul și specializarea), candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline:

  1. Biologie
  2. Chimie
  3. Fizică
  4. Economie
  5. Filosofie
  6. Geografie
  7. Informatică
  8. Logică şi argumentare
  9. Sociologie
  10. Psihologie

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile.

Pentru a promova BAC-ul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii (toate):

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale
* susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea
* obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise

Absolvenţii care au terminat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

Rezultate BAC 2016 Urziceni

Examenul de BAC din acest an nu a fost lipsit de controverse.

Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic. La subiectul al III-lea de la proba de Limba și Literatura Română, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului.

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica”, au arătat inițiatorii petiției.

Rezultate BAC 2016 Urziceni

O altă petiție online a vizat un subiect de la proba de Fizică. Peste 400 de persoane au semnat o petiție online în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică a fost greșit și cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Semnatarii petiției online spun că elevii care au ales să dea Bacalaureatul la Fizică (filiera teoretică, profil real, și filiera vocațională, profil militar) au primit un subiect greșit. Părinții sunt susținuți de profesorul de fizică Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași, care este de părere că subiectul II de la punctul C („Producerea și utilizarea curentului continuu”) conținea o greșeală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.