Rezultate BAC 2016 Târgoviște. Note afișate pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 Târgoviște
Rezultate BAC 2016 Târgoviște. Foto: fusion-of-horizons (Wikimedia Commons)

Rezultate BAC 2016 Târgoviște. Elevii care au terminat clasa a XII-a au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultate BAC 2016 Târgoviște au fost publicate azi de autoritățile din educație pe bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta pe site-ul edu.ro lista notelor obținute de elevi.

În aceeaşi zi elevii vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Rezultate BAC 2016 Târgoviște

BAC-ul a debutat luni, 4 iulie, când absolvenții clasei a XII-a au susținut proba la Limba și Literatura Română a examenului. La Limba și Literatura Română, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Examenul de BAC 2016 a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă, iar miercuri, 6 iulie, absolvenții au susținut proba la Matematică sau la Istorie.

La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, cu dificultate diferită, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o:

1. Matematică-informatică
2. Pedagogică
3. Științele naturii
4. Tehnologică

Rezultate BAC 2016 Târgoviște

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). În funcţie de profil și de specializare, candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale
* susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea
* obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise

Tinerii care au promovat toate clasele de liceu cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

Rezultate BAC 2016 Târgoviște

Examenul de BAC din acest an a adus și câteva controverse.

Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție prin care au cerut ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic.

La subiectul al III-lea de la proba de Limba și Literatura Română de la examenul de BAC 2016, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Au existat și elevi care au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III.

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. Sustinem Morometii pentru subiectul 3 la bac !!!!!”, au arătat inițiatorii petiției.

Rezultate BAC 2016 Târgoviște

O altă petiție online a vizat un subiect de la proba de Fizică de la BAC 2016.

Sute de persoane au semnat o petiție online în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost greșit și cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Semnatarii petiției arată că elevii care au ales să dea Bacalaureatul la Fizică (filiera teoretică, profil real, și filiera vocațională, profil militar) au primit un subiect greșit.

Părinții sunt susținuți de profesorul de fizică Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași. Acesta este de părere că subiectul II de la punctul C („Producerea și utilizarea curentului continuu”) conținea o greșeală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.