Rezultate BAC 2016 Pitești. Note afișate pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 Pitești
Rezultate BAC 2016 Pitești. Foto: Waddler.elmo (Wikimedia Commons)

Rezultate BAC 2016 Pitești. Elevii care au terminat liceul în această vară au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultate BAC 2016 Pitești au fost publicate azi de autoritățile din educație pe bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot azi elevii vor putea depune contestaţiile, în intervalul 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie (sâmbătă).

Rezultate BAC 2016 Pitești

Luni, 4 iulie, elevii au susținut proba la Limba și Literatura Română a examenului de BAC 2016. La Limba și Literatura Română, elevii de la profilul uman au avut de analizat un roman psihologic, iar cei de la profilul real unul interbelic.

Examenul de BAC 2016 a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă.

Miercuri, 6 iulie, elevii au susținut proba la Matematică sau la Istorie. La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, cu dificultate diferită, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o: * Matematică-informatică,
* Pedagogică,  * Științele naturii sau * Tehnologică.

Rezultate BAC 2016 Pitești

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării. În funcţie de cele două criterii (profilul și specializarea), elevii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Absolvenţii care au terminat toți anii de liceu cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

Rezultate BAC 2016 Pitești

Examenul de BAC din acest an nu a fost lipsit de controverse.

Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție online prin care au cereau ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic, deși este unul postbelic.

La subiectul al III-lea de la proba de Limba și Literatura Română de la examenul de BAC 2016, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de maximum 900 de cuvinte în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au prezentat romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III. Romanul „Moromeții” a apărut în două volume la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, în 1955 și în 1967.

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. Daca insultati in aceasta petitie , nu arata decat , ”buna crestere” pe care voi o aveti . ! Sustinem Morometii pentru subiectul 3 la bac !!!!!”, au arătat inițiatorii petiției.

Rezultate BAC 2016 Pitești

Și proba Fizică de la BAC 2016 a creat nemulțumiri.

Peste 400 de persoane au semnat o petiție în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost greșit și cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Semnatarii sunt susținuți de profesorul de fizică Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași, care este de părere că subiectul II de la punctul C („Producerea și utilizarea curentului continuu”) conținea o greșeală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.