Rezultate BAC 2016 Medgidia. Rezultate și note pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 Medgidia. Absolvenții de clasa a XII-a au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultatele la BAC 2016 au fost publicate de autoritățile din Ministerul Educației pe bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot azi elevii vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie (sâmbătă).

Rezultate BAC 2016 Medgidia

Luni, 4 iulie, elevii au susținut proba la Limba și Literatura Română la BAC 2016. La Limba și Literatura Română, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Examenul de BAC 2016 a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă. Miercuri, 6 iulie, elevii au susținut proba la Matematică sau la Istorie.

La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, cu dificultate diferită, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o:

* Matematică-informatică
* Pedagogică
* Științele naturii
* Tehnologică

Rezultate BAC 2016 Medgidia

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). În funcţie de profil și de specializare, candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească toate condiţiile următoare:

1. susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
2. susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
3. obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele din liceu cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de BAC au obţinut media 10, vor primi diplomă de merit pentru rezultatele lor deosebite.

Rezultate BAC 2016 Medgidia

Examenul de BAC 2016 nu a fost lipsit de controverse.

Deoarece mulți elevi au greșit la proba de Limba și Literatura Română, peste 5.700 de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic.

La subiectul al III-lea elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au ales romanul „Moromeții”, care nu este însă un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III. Romanul „Moromeții” a apărut în două volume la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, în 1955 și în 1967.

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. ”, au arătat inițiatorii petiției.

Rezultate BAC 2016 Medgidia

O altă petiție online a vizat un subiect de la proba de Fizică de la examenul de BAC 2016.

Peste 440 de persoane au semnat o petiție prin care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică a fost greșit și cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Părinții sunt susținuți de profesorul de fizică Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași, care este de părere că subiectul II de la punctul C („Producerea și utilizarea curentului continuu”) conținea o greșeală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.