Rezultate BAC 2016 Cernavodă. Notele afișate pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 Cernavodă. Elevii care au terminat clasa a XII-a au susținut în aceste ultime săptămâni examenul de Bacalaureat 2016.

Rezultatele la BAC 2016 au fost publicate astăzi de autoritățile din Ministerul Educației Naționale pe bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

În aceeaşi zi elevii vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie, sâmbătă.

Rezultate BAC 2016 Cernavodă

Luni, 4 iulie, elevii au susținut proba de Limba și Literatura Română a examenului de BAC 2016. La Limba și Literatura Română, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Examenul de BAC 2016 a continuat marți, 5 iulie, cu proba de Limbă Maternă. Miercuri, 6 iulie, elevii au susținut proba la Matematică sau la Istorie. La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, cu dificultate diferită, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o: Matematică-informatică, Pedagogică, Științele naturii
sau Tehnologică.

Rezultate BAC 2016 Cernavodă

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri. Pe 8 iulie elevii au susținut proba la alegere a profilului şi specializării. În funcţie de cele două criterii – profilul și specializarea – candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie sau Psihologie.

Pentru a promova examenul de BAC, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Absolvenţii care au obținut medii generale de minimum 9,50 în toți anii de liceu, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

Rezultate BAC 2016 Cernavodă

Examenul de BAC 2016 nu a fost lipsit de controverse.

Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție prin care au cerut ca “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic.

La subiectul al III-lea de la proba de Limba și Literatura Română de la examenul de BAC, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii care au făcut această alegere vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III. Romanul „Moromeții” a apărut în două volume la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, în 1955 și în 1967.

Rezultate BAC 2016 Cernavodă

O altă petiție online a vizat un subiect de la proba de Fizică.

Peste 440 de persoane au semnat o petiție online în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică a fost greșit. Oamenii cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Semnatarii petiției online spun că elevii care au ales să dea Bacalaureatul la Fizică (filiera teoretică, profil real, și filiera vocațională, profil militar) au primit un subiect greșit. Părinții sunt susținuți de profesorul de fizică Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași, care este de părere că subiectul II de la punctul C („Producerea și utilizarea curentului continuu”) conținea o greșeală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.