Rezultate BAC 2016 Călărași. Note afișate pe edu.ro

rezultate bac 2016 călărași
Rezultate BAC 2016 Călărași. Foto: Infinitty (Wikimedia Commons)

Rezultate BAC 2016 Călărași. Elevii care au terminat liceul în această vară au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultatele la BAC 2016 au fost publicate de autoritățile din minister pe bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot astăzi elevii vor putea depune contestaţiile, între orele 16:00 și 20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Rezultate BAC 2016 Călărași

Luni, 4 iulie, absolvenții clasei a XII-a au susținut proba la Limba Română a examenului de BAC 2016. La Limba și Literatura Română, elevii de la profilul uman au avut de analizat un roman psihologic, iar cei de la profilul real un roman interbelic.

Examenul de Bacalaureat a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă. A doua zi, miercuri, 6 iulie, elevii au susținut proba la Matematică sau la Istorie.

 

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării. În funcţie de cele două criterii (profilul și specializarea), candidaţii au putut opta pentru una dintre disciplinele: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Rezultate BAC 2016 Călărași

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

Rezultate BAC 2016 Călărași

Examenul de BAC din acest an nu a fost lipsit de controverse. Mii de elevi au semnat o petiție online prin care au cerut ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic.

La subiectul al III-lea de la proba de Limba Română, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III.

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. ! Sustinem Morometii pentru subiectul 3 la bac !!!!!”, au arătat inițiatorii petiției.

Rezultate BAC 2016 Călărași

O altă petiție a vizat un subiect de la proba de Fizică.

Peste 400 de persoane au semnat o petiție în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost greșit și cer Ministerului Educației Naționale să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Semnatarii petiției online spun că elevii de la filiera teoretică, profil real, și cei de la filiera vocațională, profil militar, care au ales să dea Bacalaureatul la Fizică, au primit un subiect greșit. Părinții sunt susținuți de profesorul de fizică Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași, care este de părere că subiectul II de la punctul C („Producerea și utilizarea curentului continuu”) conținea o greșeală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.