Rezultate BAC 2016 Breaza. Notele afișate pe edu.ro

rezultate bac 2016 breaza
Rezultate BAC 2016 Breaza. Foto: Andrei Stroe (Wikimedia Commons)

Rezultate BAC 2016 Breaza. Absolvenții de liceu au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultatele la BAC 2016 au fost publicate de autoritățile din Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

În aceeaşi zi, elevii vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Rezultate BAC 2016 Breaza

Probele scrise de la BAC 2016 au început luni, 4 iulie, când absolvenții clasei a XII-a au susținut proba la Limba și Literatura Română. La Limba și Literatura Română, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Examenul de BAC 2016 a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă, iar miercuri, 6 iulie, absolvenții de liceu au susținut proba la Matematică sau la Istorie.

La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o:

* Matematică-informatică
* Pedagogică
* Științele naturii
* Tehnologică

Rezultate BAC 2016 Breaza

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie, când a avut loc proba la alegere a profilului şi specializării. În funcţie de cele două criterii (profilul și specializarea), candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Pentru susţinerea probelor scrise de la BAC 2016, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  1. să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale
  2. să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 la fiecare dintre acestea
  3. să obțină media 6 cel puţin la probele scrise

Rezultate BAC 2016 Breaza

Examenul de BAC din acest an nu a fost lipsit de controverse. Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic, nu unul postbelic.

La subiectul al III-lea de la proba de Limba și Literatura Română de la examenul de BAC 2016, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”. Mulți dintre ei au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III.

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… ”, au arătat inițiatorii petiției.

Rezultate BAC 2016 Breaza

O altă petiție online a vizat un subiect de la proba de Fizică de la BAC 2016. Sute de oameni au semnat această petiție, susținând că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost greșit.

Semnatarii cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.