Rezultate BAC 2016 Brăila. Note afișate pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 Brăila. Absolvenții de clasa a XII-a au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot azi elevii vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice sâmbătă, în data de 16 iulie.

Rezultate BAC 2016 Brăila

Luni, 4 iulie, absolvenții clasei a XII-a au susținut proba la Limba și Literatura Română a examenului de BAC 2016. La Limba și Literatura Română, elevii de la profilul uman au avut de analizat un roman psihologic, iar cei de la profilul real un roman interbelic.

Examenul de BAC 2016 a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă. Miercuri, 6 iulie, elevii au susținut proba la Matematică sau la Istorie.

 

Rezultate BAC 2016 Brăila

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării. În funcţie de cele două criterii (profilul și specializarea), candidaţii au putut alege una dintre următoarele discipline:

1. Biologie

2.Chimie

3.Fizică

4. Economie

5. Filosofie

6. Geografie

7. Informatică

8. Logică şi argumentare

9. Sociologie

10. Psihologie

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de absolvenți de liceu din toate promoţiile.

Pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele de liceu cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

Rezultate BAC 2016 Brăila

Examenul de BAC a adus și câteva controverse, la proba de Limba Română și la cea de Fizică.

Peste 440 de oameni au semnat o petiție online în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost greșit. Drept urmare, semnatarii cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Semnatarii petiției online spun că elevii care au ales să dea Bacalaureatul la Fizică (filiera teoretică, profil real, și filiera vocațională, profil militar) au primit un subiect greșit. Părinții sunt susținuți de profesorul de fizică Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași, care este de părere că subiectul II de la punctul C („Producerea și utilizarea curentului continuu”) conținea o greșeală.

Rezultate BAC 2016 Brăila

O altă petiție a fost lansată în mediul online pentru a-i ajuta pe elevii care au greșit un subiect la proba de Limba și Literatura Română.

Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic. La subiectul al III-lea de la proba de Limba și Literatura Română de la examenul de BAC 2016, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.