Rezultate alegeri europarlamentare 2019: PSD și PNL, la egalitate! USR-PLUS le suflă în ceafă!

Jumătate dintre românii cu drept de vot au mers la urne duminică. A fost o prezență istorică, însă rezultatele exit-poll sunt mai surprinzătoare: PSD și PNL, la egalitate perfectă, cu 25,8%, în timp ce alianța USR-PLUS a reușit o mare performanță: 23,9 la sută.

Marele șoc al zilei este, potrivit Digi 24, rezultatul extrem de slab obținut de ALDE, care s-a situat fix sub pragul de 5%, lipsindu-i o zecime.

În Parlamentul European vor ajunge și reprezentanții Pro România, PMP și UDMR, care au depășit cu câteva zecimi 5% din voturi.

Rezultate exit-poll alegeri europarlamentare 2019, potrivit CURS-Avangarde pentru Antena 3, sunt următoarele:

PSD: 25,8%
PNL: 25,8%
USR-PLUS: 23,9%
Pro România: 5,7%
UDMR: 5,4%
PMP: 5,2%
ALDE: 4,9%

Au votat peste 9 milioane de români, prezența finală la urne fiind de aproape 49% în țară. Ilfovul și Clujul sunt singurele două județe unde s-a înregistrat o prezență la vot de peste 60 la sută, în timp ce, la polul opus, s-au clasat județele Vaslui și Botoșani, singurele în care n-au ajuns la urne nici măcar 40 la sută dintre alegători.

În mediul urban au votat peste 5 milioane de români, iar aproape 4 milioane dintre alegători au făcut-o la sate și comune.

În Diaspora au votat peste 327.000 de români, însă și de această dată au existat probleme uriașe cu organizarea, în numeroase secții de votare fiind cozi uriașe, iar mulți români nu au apucat să își exercite dreptul constituțional de a alege.

Și referendumul propus de președintele Klaus Iohannis a trecut cu brio, reușind să adune peste 41% din voturile românilor.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.