Rezultate alegeri 2016 Turda. Cine a câștigat alegerile

vot alegeri referendum macedonia
FOTO: European Parliament/Flickr (creative commons)

Cristian Matei, candidatul PSD pentru Primăria Turda a obținut victoria cu un număr de 4.532 de voturi – 25,47%, dintr-un numĂr total de 18.019 de voturi pe care le-au dat turdenii.

„Am votat pentru începutul schimbării! Am votat pentru viitorul nostru, al copiilor și nepoților noștri! Pentru că eu cred că oamenii care își iubesc orașul îl pot schimba! Iar mulți dintre voi care ați împărtășit acest sentiment ați fost alături de noi și ne-ați primit în casele voastre. Împreună avem speranța că se poate mai bine, că putem reconstrui Turda!”, a transmis Matei Cristian.

„Îl felicit pe Cristi Matei, care este performerul etapei. A demonstrat că se poate, a adus schimbarea la Turda. Îmi pare rău că am pierdut la Câmpia Turzii, dar în rest, avem toate primăriile mari. Am câștigat și la Ceanu Mare și Săndulești, astfel că ne-am poziționat bine și în ceea ce privește Consiliul Județean”, a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

Cu mai puțin de o oră înainte de închiderea urnelor, pentru alegerile locale, la Turda numărul alegătorilor a ajuns la 36,93%, adică 17.776 de persoane care au votat. Rămâneți pe GreatNews pentru a afla cine va fi viitorul primar.

Rezultate alegeri 2016 Turda. Candidatii la functia de primar in municipiul Turda:

Municipiul Turda Partidul Romania Mare Anca Doru-Paul-Ioan
Municipiul Turda Partidul Uniunea Crestin Democrata Din Romania Bia Marian
Municipiul Turda Partidul National Taranesc Crestin Democrat Ignat Alexandru
Municipiul Turda Partidul Alianta Liberalilor Si Democratilor Irimie Vicentiu-Mircea
Municipiul Turda Partidul Social Democrat Matei Cristian-Octavian
Municipiul Turda Partidul Miscarea Populara Moldovan Emil
Municipiul Turda Partidul National Liberal Stefanie Tudor
Municipiul Turda Candidat Independent Suciu Andrei-Nicolae
Municipiul Turda Partidul National Democrat Varo Grigore-Lucian

Rezultate alegeri 2016 Turda

Peste 18 milioane de români sunt așteptați să-și voteze edilii pentru următorii patru ani. Dintre aceștia peste 230.000 sunt tinere de 18 ani, iar aproape 5.300 de persoane au vârsta de 100 de ani și peste. Potrivit sondajelor de opinie, prezența la vot la alegeri locale de anul acesta ar fi de aproximativ 50%.

Ca o comparație, la alegerile locale din 2012 au fost fost la urne 56,39% din cei înscriși pe listele electorale. Cei din mediul rural au participat, în procente, cu 15% mai mulți decât votanții din mediul urban.

Alegătorii își pot exprima votul în localitatea de domiciliu/reședință, la secția la care sunt arondați. Dacă nu știți exact secția la care trebuie să votați, puteți verifica pe siteul Registrului Electoral. https://registrulelectoral.ro/

Rezultate alegeri 2016 Turda

Candidaturile au fost depuse între 11 și 26 aprilie, iar campania electorală s-a desfășurat între 6 mai și 4 iunie. Guvernul a acordat pentru alegerile locale în jur de 350 de milioane de lei. Din acești bani sunt plătite indemnizațiile membrilor birourilor electorale și zona tehnică auxiliară.

La aceste alegeri locale va fi implementat și un sistem informatic ce va monitoriza prezența la vot și va preveni voturile ilegale. Mai exact, fiecare secție de votare va avea un operator de computer. Acesta va scana fiecare carte de identitate și cod numeric al celui care votează. Este verificat imediat și în cazul în care se constatată că a mai votat o dată, automat este trimisă o alertă către un centru de comandă de la Ministerul de Interne.

Rezultate alegeri 2016 Turda

Autoritatea Electorală Permanentă spune că nu sunt riscuri de blocare ale sistemului, care este devoltat în colbaorare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale și Institutul Național de Statistică.

„Dacă avem un alegător care încearcă să voteze de două ori, acesta se va întâlni mai întâi cu polițiștii de acolo din zonă, care vor cerceta cazul respectiv și, dacă se dovedește prin cercetările preliminare efectuate că nu a mai votat, prin legătura cu secția de votare de unde a venit mesajul, respectivul alegător va fi lăsat să voteze. Nu recomand nimănui să încerce să voteze ilegal”, avertiza președintele Autorității Electorale Permanente, Marian Muhuleț.