Rezultate admitere poliție 2018 Câmpina și Cluj. Care au fost ultimele note la admitere

rezultate admitere politie 2018 campina cluj Sursa: Poliția Română
Sursa: Poliția Română

Rezultate admitere poliție 2018 – Cele două școli de agenți de poliție din România au afișat rezultatele examenelor scrise ale probei de admitere, sesiunea august-septembrie 2018. Probele au avut loc între 24 august și 3 septembrie. 

La examenele scrise au participat doar candidații care au promovat probele medicale, psihologice și sportive ale examenului.

Au fost 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri pentru rromi și 10 pentru alte minorități) la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 locuri speciale pentru rromi și 3 locuri pentru alte minorități) la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

Rezultate admitere poliție 2018 – 3 candidați pe loc

Peste 10.000 de tineri din toată țara s-au înscris inițial, însă au fost destui cei care au picat probele psihologice, fizice și medicale. La Câmpina, de exemplu, 4300 de candidați au susținut testul de cunoștințe la români și limbă străină (engleză sau franceză). Astfel, concurența a fost de 3,3 pe loc.

Ultima notă de intrare la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina a fost de 73 de puncte. Cum mai mulți candidați au reușit 73 de puncte, departajarea s-a făcut după media de la Bacalaureat. Cea mai mare notă a fost obținută de un candidat care a reușit 98 de puncte (din maximum de 100).

Rezultate admitere poliție 2018 – ghinionistul zilei a picat din cauza mediei de la BAC

Ghinionistul zilei este un elev care a reușit 73 de puncte, dar a avut o medie la BAC cu trei sutimi mai mică decât cea a ultimului admis. Astfel, el a obținut 73 de puncte la examen și a avut media la Bacalaureat 7,48, în timp ce colegul său admis a reușit tot 73 de puncte, dar a avut media de 7,51 la BAC.

La Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca cel mai mic punctaj al unui candidat declarat admis în această rundă a fost 74.

Rezultate admitere poliție – un nou examen de admitere, în 2019

A fost o sesiune cu medii de intrare foarte ridicate, având în vedere că la precedentele sesiuni s-a intrat chiar și cu 54 de puncte.

Următoarea rundă de admitere la școlile de poliție va avea loc la începutul anului 2019, probabil chiar în luna ianuarie. Pentru a ajunge elevi ai acestor școli, candidații trebuie să fi promovat examenul de Bacalaureat și să treacă de o serie de probe (medicale, psihologice, sportive, teste scrise).

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.