Rezoluții financiare pe care ar trebui să le iei în considerare în noul an

Foto: unsplash.com

Noul an vine cu posibilități și oportunități, iar rezoluțiile financiare nu trebuie să lipsească din planuri. Dacă vrei să investești într-o afacere sau în planurile personale, nu ezita să-ți organizezi bugetul în așa fel încât să poți acoperi toate cheltuielile. Achizițiile noi fac și ele parte din planurile multor oameni, indiferent dacă este vorba de locuințe, mașini sau materiale pentru renovarea casei. 

Dacă vrei să fii mai chibzuit cu banii în noul an, trebuie să fii pregătit pentru cheltuieli strict necesare și economii. Iată câteva dintre rezoluțiile financiare pentru noul an:

Economiile pentru copii

Dacă la început de an vei primi un nou membru în familie, trebuie să fii bine pregătit pentru acest capitol importantdin viața ta. Responsabilitatea care apare odată cu un copil implică, în mare măsură, partea financiară. De aceea este important să iei măsuri din timp şi să economiseşti pentru a putea face faţă mai uşor cheltuielilor neprevăzute care pot apărea în această perioadă frumoasă a vieţii.

Acum ai și posibilitatea de a deschide un depozit online fără prea multe vizite la bancă. Acest produs te va ajuta să economiseşti fără drumuri la bancă putând astfel să petreci mai mult timp alături de cei dragi. Un depozit va oferi mai multă siguranță și certitudine familiei tale, mai ales atunci când copilul va creşte iar nevoile vor fi din ce în ce mai numeroase. Dacă situația financiară îți permite, depozitul poate fi deschis pentru a fi transferat pe numele copilului tău odată ce atinge vârsta potrivită. Gândește-te la viitor.

Finalizarea plății unui credit

O astfel de mișcare este perfectă dacă noul an va fi și ultimul în care mai ai de plătit creditul pentru nevoi personale sau alte forme. Economiile pe care le ai în prezent pot reprezenta suma de la care pleci pentru a plăti mai repede acest credit. 

De asemenea, dacă ai schimbat jobul și ești plătit considerabil mai bine, salariul actual te va ajuta să oferi o sumă mai mare pentru a acoperi ultimele rate la bancă. Ia în considerare acest lucru, mai ales dacă îți dorești sau ai nevoie să iei un nou credit pentru nevoile tale.

Deschiderea unei afaceri

Atunci când vrei să pui bazele unei afaceri la care visezi de mult timp, nimic nu îți va sta în cale. Poate doar fondurile pe care le ai la dispoziție. De aceea, planurile pentru noul an trebuie să se concentreze atât pe nevoile, cât și pe dorințele tale. Afacerea pe care vrei să o pornești te poate ajuta să renunți la locul de muncă pe care vrei să-l schimbi de mult timp sau să faci pasul curajos de care ai fugit tot anul trecut. 

Indiferent de motivație, în rezoluțiile tale trebuie să îți planifici bugetul pe care îl ai la dispoziție și să recurgi la diferite forme de finanțare, dacă va fi nevoie. Va trebui să te consulți cu specialiști în legătură cu înscrierile pentru fonduri europene sau să găsești alte programe care îți pot sprijini financiar planul. Analizează cu atenție factorii pe care trebuie să îi ai în vedere, în funcție de afacerea pe care îți dorești să o lansezi.

Economisirea

Dacă vrei să economisești eficient în fiecare zi, în noul an trebuie să alegi să cheltui mai puțini bani pe lucrurile mai puțin necesare și să te concentrezi pe nevoile esențiale. Dacă mănânci prea des în oraș, încearcă să gătești mai mult acasă și să îți iei mâncare la pachet pentru prânz, în zilele de muncă. 

Poate cheltui cel mai mult pe haine sau ți-ai făcut cadou de curând o mașină de ultima generație. În noul an va trebui să îți setezi anumite limite și să te concentrezi pe cei dragi și pe ajutorul pe care îl poți oferi celor din jur. Cheltuie mai puțin decât produci în fiecare zi și pune deoparte orice sumă. Depozitele bancare și fondurile de investiții te vor ajuta să-ți pui la loc sigur sumele păstrate în fiecare lună.

Partea financiară nu trebuie să lipsească din rezoluțiile pentru orice început de an nou. Așadar, setează-ți prioritățile și concentrează-te pe ceea ce-ți dorești cel mai mult în viitor. 

 

Sursa foto: unsplash.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.