Revoluționari amendați la o comemorare: „I-a trimis Carmen Dan”. Polițist: Mută autocarul!

FOTO: Asociația 21 Decembrie 1989
FOTO: Asociația 21 Decembrie 1989

Un incident a avut loc ieri în Piața Universității din București între polițiști și revoluționari veniți de la Timișoara să depună o coroană de flori la troița din centrul Capitalei.

Însă autocarul lor a fost oprit de polițiști și li s-a interzis să parcheze pe zona hașurată din Piața Universității, locul pe care staționau de fiecare dată atunci când veneau în București pentru comemorare.

Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie, a fost și el amendat de polițiști și spune că la un moment dat și-au făcut apariția cinci mașini de Poliție. Acesta a acuzat că polițiștii au fost trimiși de ministrul Administrației și Internelor, Carmen Dan.

Într-un final, revoluționarii au parcat autocarul în zonă și au adus un omagiu eroilor din Decembrie 1989.

Reprezentanții Poliției municipiului București transmit că un bărbat, membru într-un grup ce a venit să depună o coroană de flori la monumentul din Piața Universității, a adresat injurii unui polițist și a fost sancționat. În plus, faptul că în perimetrul Pieței Universității se aflau mai mulți polițiști ține de normalitate, având în vedere că zona centrală a Capitalei este foarte aglomerată, scrie tion.ro.

„La exact 29 de ani de la momentul în care timișorenii uciși de armată, securitate, trupe de grăniceri și miliție, au fost aduși la București, le-au fost arse trupurile iar cenusa a fost aruncată la canal în Popești Leordeni, astăzi rudele celor uciși la Timișoara au venit la București pentru a comemora aceste triste momente, iar lucrurile s-au desfăsurat la fel ca în fiecatre an, de 29 de ani.

Astăzi, milițienii, cărora le este frică că le cade din nou regimul ca în 1989, au venit să agreseze rudele Eroilor timișoreni care puneau o coroană la troița din Piața Universității, prin prezență, dar chiar si fizic”, transmit reprezentanții Asociației „21 Decembrie 1989”, pe pagina de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.