Revoluția verde cucerește Bucureștiul la început de primăvară

copaci
În București vor fi plantați peste 630 de copaci. Foto: Abrget47j via Wikimedia Commons

Un număr de 630 de arbori vor fi plantați în capitală de Universitatea din București în perioada 23 martie – 8 aprilie, în cadrul unei campanii lansate de instituția de învățământ superior, relatează agerpres.ro.

Campania universității este dedicată promovării unui comportament prietenos cu mediul prin implicarea activă a studenților în activități de înverzire a campusului.

Campania care a început astăzi va consta în cinci evenimente de plantare a arborilor, ce se vor desfășura în spațiile administrate de Universitatea din București:

23 martie — 96 de arbori în complexul Panduri;
25 martie — 40 de arbori la Casa Universitarilor;
31 martie — 91 de arbori în Complexul Măgurele;
3 aprilie — 244 de arbori în complexul Panduri;
8 aprilie — 159 de arbori în complexul Grozăvești.

Cei 630 de arbori vor fi plantați cu ajutorul studenților Universității din București.

„Universitatea din București își propune să deruleze programe de responsabilitate socială cu scopul de a promova adoptarea unui comportament verde. Campania face parte din proiectele Green Office ale Universității din București, care inițiază și coordonează programe de sustenabilitate ecologică, socială și economică, promovând conceptul de sustenabilitate ca subiect de dezbatere activă și ca un scop practic în cadrul comunității academice UB”, se arată într-un comunicat al universității.

Campania „UB te Ve(R)de” este implementată cu sprijinul Primăriei Municipiului București în cadrul programului „Capitala crește verde”, care are ca scop plantarea de arbori și arbuști în București.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai simplu mod de a-ți face un CV online
Agentul 000 în misiune: Cocalarii din trafic, atacați cu „arme albe”
Tablou ieftin de la IKEA, expus într-un mare muzeu de artă

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.