„Revoluția fiscală”. PSD e pe lista angajatorilor care nu au plătit CAS și CASS

FOTO: imarksm/Pixabay.com
FOTO: imarksm/Pixabay.com

Organizația PSD a Municipiului București apare  în statistica ANAF, cu restanțe la bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetul asigurărilor de sănătate, potrivit Digi24.

Partidul Social Democrat – Organizația Municipiului București, cod de identificare fiscală 14387765, apare în statistica ANAF ca având de plată către bugetul asigurărilor sociale de stat suma de 78.879 lei (din care 36.906 lei reprezintă obligații fiscale accesorii).

La bugetul asigurărilor sociale de sănătate, aceeași filială social-democrată apare cu o restanță de 27.441 lei (din care 12.664 lei reprezintă obligații fiscale accesorii), precizează jurnaliștii de la Digi24. Tabelul cu restanțele PSD îl puteți vedea – aici.

Potrivit unor declarații făcute de ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, într-o conferință de presă, există un număr de 157.798 de angajatori care nu plătiseră contribuțiile sociale pentru 2.076.097 de angajați, la sfârșitul lunii septembrie. Ministrul a menționat că aceste aspecte pot afecta serios salariații.

„Vreau să vă prezint câteva cifre care justifică necesitatea realizării transferului de contribuții și necesitatea implementării acestei măsuri. Vreau să vă spun că la data de 30.09.2017 există 157.798 de angajatori care nu au plătit contribuții sociale pentru angajații lor. Și acum am să va menționez și numărul angajaților aferent acestor companii.

Este vorba de 2.076.097 de angajați. Deci vă dați seama că este o pondere foarte mare și un număr foarte mare a celor care până acum evitau plata contribuțiilor sociale ale angajatului către bugetul de stat”, a precizat Mișa.

Ministrul a mai spus că vor exista sancțiuni drastice pentru evaziune fiscală, iar acei angajatori care nu plătesc contribuțiile sociale vor avea dosar penal.

Mișa a mai declarat că această măsură de a trece CAS și CASS în seama salariaților va duce la creșterea pensiilor. „Vreau să îi rog pe români, înainte de a ieși la proteste, este dreptul lor să o facă ori de câte ori consideră că este necesar, să citească această ordonanță, să încerce să înțeleagă ce le-am spus și să gândească singuri, pentru că eu am încredere în români, am încredere în România eu sunt român, îmi iubesc țară și am încredere în ea și să înțeleagă dacă nu cumva… să-și pună întrebarea dacă ies în stradă pentru interesul propriu sau pentru interesul unor companii, pentru interesul unor companii care până astăzi, prin diverse mijloace, au evitat plata impozitelor și taxelor în România”, a mai spus Mișa, miercuri.

FOTO: imarksm/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.