Revoltă la Hunedoara: Polițiștii și jandarmii, alungați cu pietre

Foto: Captură YouTube

Mai mulți polițiști și jandarmi au fost alungați cu pietre dintr-un cartier al orașului Hunedoara de o mulțime furioasă.

Cetățenii le-au reproșat polițiștilor un abuz, iar scandalul a degenerat rapid, mai multe mașini de poliție fiind avariate.

Polițiștii au reușit să îi țină la distanță pe oamenii furioși doar după ce și-au scos pistoalele, iar apoi au cerut întăriri.

La fața locului au ajuns și jandarmii și luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, iar persoanele violente s-au retras în locuințele lor.

Izbucnirea s-ar fi produs după ce echipajele de poliție au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și era recalcitrantă. În acel moment, polițiștii au fost atacați cu pietre.

Incidentele, la care au participat zeci de localnici, au avut loc în cartierul Micro 6.

După identificarea participanților la agresiune, șapte persoane au fost ridicate de polițiști și conduse la sediul poliției pentru audieri. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj și distrugere, au anunțat polițiștii hunedoreni.

De cealaltă parte, pe rețelele de socializare, mai multe persoane care au participat la ”răscoală” susțin că oamenii au reacționat furios pentru că polițiștii din zonă ar fi agresat oameni și ar fi comis abuzuri.