Revocarea Avocatului Poporului Renate Weber este neconstituțională

renate weber
Renate Weber. Foto: Youtube

Curtea Constituțională a decis că revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului încalcă legea fundamentală.

Decizia Curții Constituționale a fost luată cu unanimitate de voturi, motivele din spatele hotărârii țin de faptul că argumentele pe care s-a bazat revocarea sunt prea generale și lipsite de claritate.

PSD, partidul care a contestat revocarea la CCR, susține că hotărârea Parlamentului 36/2021 pentru revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională, fiind încălcate prevederile referitoare la principiul legalităţii şi durata de 5 ani a mandatului acestuia.

Contestația atrage atenția că ”tocmai constituţionalitatea acestei evaluări, în sensul că evaluarea realizată nu a fost una obiectivă, nu a respectat cadrul constituţional şi legal şi nu a fost bazată pe o demonstraţie a unor încălcări cumulative a Constituţiei şi a legilor”.

Ludovic Orban, șeful PNL și principalul susținător al înlăturării Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, a declarat că va ține cont de decizia Curții Constituționale.

„Eu v-am spus, noi am avut argumente foarte solide, încălcări ale Constituţiei şi legislaţiei ţării, făcute de Avocatul Poporului. În baza acestor argumente am decis revocarea din funcţie a doamnei Renate Weber. Iar eu v-am spus aşa, ca o propoziţie: Renate Weber a acţionat ca un avocat al PSD şi a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor”, a declarat Orban.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.