Revine carantina în România: Se închid școlile, iar circulația pe timpul nopții devine interzisă

Grupul de Comunicare Strategică a publicat Hotărârea 52 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care propune noi restricții severe, pe o perioadă de 30 de zile.

Pentru a intra în vigoare, documentul trebuie să fie mai întâi aprobat printr-o decizie a Guvernului.

Dacă Ludovic Orban și ai săi vor adopta hotărârea, se va ajunge la închiderea tuturor școlilor, grădinițelor și creșelor din România. De asemenea, toate piețele și târgurile din spații închise vor fi închise, iar masca va deveni obligatorie în toată țara.

Se interzice circulația pe timpul nopții, între orele 23:00 și 5:00, cu unele excepții, iar magazinele vor fi și ele închise, tot cu unele excepții, la ora 21:00.

CNSU crede că toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani trebuie să poarte masca în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de rata de infectare.

De asemenea, pandemia de coronavirus impune schimbări majore și pe piața muncii, unde instituțiile și operatorii economici sunt obligați să își organizeze activitatea în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă, iar unde nu este posibil se cere împărțirea angajaților în mai multe schimburi.

Printre excepțiile la interdiciția de a circula pe timpul nopții sunt mersul la serviciu, mersul la doctor sau la farmacie, naveta, îngrijirea copiilor și bătrânilor sau decesul unui membru al familiei. Persoanele trebuie să prezinte o declarație pe proprie răspundere în cazul fiecărei situații.

Benzinăriile, farmaciile și operatorii economici care fac livrări la domiciliu își vor putea desfășura activitatea și în intervalul orar 21:00 – 5:00.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.