Revine canicula în România. Meteorologii au emis o avertizare

FOTO: qiye/Pixabay.com
FOTO: qiye/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de caniculă valabilă pentru 4 zile. Avertizarea este valabilă începând de joi, 17 august.

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat, caniculă

Interval de valabilitate: 17 – 20 august

În intervalul menționat va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, unde temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade și izolat de 37 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice, unde vor fi maxime de 32…34 de grade.

Notă: În după-amiaza zilei de astăzi, în estul și sud-estul teritoriului, disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) local va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.