Revenirea anului în fotbal: Cum a reușit AS Roma să o răpună pe FC Barcelona

AS Roma a obținut o mare victorie în Liga Campionilor. Foto: AS Roma
AS Roma a obținut o mare victorie în Liga Campionilor. Foto: AS Roma

Italienii de la AS Roma au reușit o uriașă surpriză în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, reușind să o elimine pe FC Barcelona, printr-o victorie cu 3-0 pe teren propriu, după ce pierduseră primul meci cu 4-1.

Grecul Kostas Manolas, care marcase un autogol în Catalonia, a marcat golul calificării romanilor în minutul 82, după ce bosniacul Edin Dzeko deschisese scorul în debutul meciului, iar căpitanul Daniele De Rossi – care marcase și el în propria poartă în eșecul de pe Camp Nou – a punctat pentru 2-0.

Este pentru prima oară din 1984 când AS Roma atinge semifinalele competiției europene de elită. Zeci de mii de fani italieni au sărbătorit toată noaptea în capitala Italiei.

”Ce am reușit noi ar fi un triumf pentru orice echipă din lume, însă pentru Roma, având în vedere istoria noastră în cupele europene, este cu adevărat incredibil”, a spus veteranul De Rossi.

”Știam că va fi greu, însă am avut încredere. În primul meci, Barcelona a arătat un fotbal de calitate, însă nu la nivelul din ultimii ani. Am știut tot timpul că diferența dintre ei și noi nu este de 4-1”, a adăugat căpitanul romanilor, care vor juca în semifinale împotriva învingătoarei dintre Bayern Munchen și Sevilla. Înaintea meciului din această seară, din Bavaria, nemții conduc cu 2-1.

În cealaltă semifinală se vor duela Liverpool, care a învins-o pe Manchester City cu scorul general de 5-1, câștigând și în deplasare, cu 2-1, și câștigătoarea confruntării dintre Real Madrid și Juventus Torino.

Ibericii sunt deja cu un pas în semifinale, în urma victoriei clare din deplasare, cu scorul de 3-0.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.