Rețete de înghețată de casă. 4 idei proaspete care te vor îndulci în zilele toride

rețete de înghețată de casă
Foto: silviarita / pixabay.com

Rețete de înghețată. Chiar dacă nu am avut o vară prea caldă, iar temperaturile caniculare au lipsit cu desăvârșire, o înghețată este binevenită oricând în sezonul estival.

Iar dacă înghețata de pe piață nu te încântă, atunci poți să încerci să o prepari acasă. Există o mulțime de rețete de înghețată de casă.

Iată 4 dintre ele:

Rețete de înghețată de casă – vanilie

1. Înghețată de vanilie

Ingredientele necesare pentru o înghețată de vanilie:
două păstăi de vanilie;
500 ml de frișcă;
70 g de zahăr;
3 gălbenușuri.

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să crestezi pe lungime păstăile de vanilie și să îndepărtezi cu grijă toate semințele de vanilie, de care vei avea nevoie mai târziu. Pasul următor este să pui frișca la fiert, la foc mic, alături de păstăile de vanilie și de cantitatea de zahăr recomandată, amestecând încet până când zahărul se dizolvă complet.

În continuare, bate gălbenușurile într-un bol încăpător, iar apoi toarnă frișca îndulcită în același bol, încorporând-o în mod treptat. La final, strecoară amestecul obținut, pentru a îndepărta păstăile și a obține o consistență fină.

Ulterior, adaugă boabele de vanilie și lasă înghețata la congelator minimum două-trei ore înainte de a o servi.

Rețete de înghețată de casă – ciocolată

2. Înghețată de ciocolată

Ingredientele necesare pentru această rețetă sunt următoarele:

480 ml de frișcă;
o cană (aproximativ 400 g) de lapte condensat;
50 g de pudră de cacao;
175 g de fulgi sau bucăți de ciocolată.

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui mixer, amestecă frișca până când obții o consistență aerată, dar fermă. Apoi adaugă treptat toate celelalte ingrediente, amestecându-le ușor pentru a obține o textură aerata, dar cremoasă în același timp. Apoi, lasă întregul amestec la congelator pentru cel puțin șase ore, înainte de a mânca înghețata.

Rețete de înghețată de casă – fructe de pădure

3. Înghețată de fructe de pădure

Pentru o înghețată răcoritoare din fructe de pădure, care se poate consuma imediat dupa preparare, vei avea nevoie de doar trei ingrediente:

750 g de fructe de pădure congelate;
200 ml de frișcă;
80 g de zahăr pudră.

Mod de preparare:

Scoate fructele de pădure din congelator și lasă-le la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute înainte de a le utiliza. Apoi toacă fructele cu ajutorul unui blender vertical ușor de curățat sau cu un tocător compact și practic.

Separat, amestecă frișca, folosind un mixer de mână, până când obții o consistență fermă. În cele din urmă, combină toate ingredientele într-un vas încăpător și gustă înghețata, pentru a verifica dacă este suficient de dulce, adaptând cantitatea de zahăr necesară după gust.

Datorita fructelor de pădure deja congelate, înghețata nu mai trebuie lăsată la răcit, ci se poate consuma imediat după preparare.

Rețete de înghețată de casă – espresso

4. Înghețata cu espresso

Pentru iubitorii de cafea, îngheța cu espresso este cea mai bună alegere. Dacă o cafea are un efect revigorant, o înghețată cu pudră de espresso reprezintă antidotul pentru orice stare de toropeală sau apatie provocată de temperaturile-record din timpul verii.

Ingredientele necesare pentru acest fel de înghețată sunt următoarele:

două căni de frișcă;
o cană de lapte condensat;
2-3 linguri de pudră de espresso, dupa gust;
o jumătate de cană de fulgi de ciocolată.

Mod de preparare:

Amestecă pudra de espresso și frișcă, folosind un mixer, până când pudra de espresso se dizolvă complet. Apoi toarnă laptele condensat într-un alt vas și incorporează încet câte o treime din amestecul de frișcă bătută, astfel încât aceasta să-și rețină pe cât posibil textura aerată.

Ulterior, adaugă și fulgii de ciocolată, amestecându-i încet în compoziție.

Toarnă apoi înghețata într-un vas rezistent la temperaturi joase și las-o să se răcească peste noapte în congelator, pentru ca a doua zi să-ți începi ziua cu o doză răcoritoare de gelato cu espresso.

Pentru a te bucura de aceste rețete, nu ai nevoie decât de două electrocasnice mici, dar puternice – un blender și un mixer – cu ajutorul cărora poți să prepari orice rețetă de înghețată de casă, oricât de simplă sau de complexă ar fi.

Dacă ești ambițios și tentat să încerci să faci acasă și mâncăruri mai complexe sau dacă ești în căutarea celor mai bune versiuni homemade ale mâncărurilor de restaurant, ca de exemplu cel mai bun blat de pizza, atunci poți apela și la alte electrocasnice precum roboții de bucătărie.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.