Rețetă de succes. Cum a fost salvat Spitalul CF Simeria?

spitalul cf simeria
Spitalul CF Simeria a fost modernizat din fonduri proprii. Foto: servuspress.ro

Deși sistemul sanitar din România se află într-o continuă criză de bani și de investiții, există şi exemple de succes. Simeria, o localitate cu doar 13.000 de locuitori, se poate lăuda cu un spital modern. În urmă cu patru ani, Spitalul CF Simeria avea datorii de 350.000 de lei. De-atunci, lucrurile s-au schimbat.

Conducerea spitalului a luat decizia să investească o sumă de zece ori mai mare din încasările spitalului în modernizare, aparate performante şi personal dedicat.

Medicii care lucrează la Spitalul Căi Ferate Simeria spun că situaţia insituţiei s-a schimbat mult în ultimii patru ani. „Iniţial am venit într-un spital mic, care nu era prea echipat, nici ca personal, nici ca dotări tehnice. Lucrurile însă, pe parcurs, s-au schimbat”, a povestit pentru Digi24 Anca Furir, medic primar de medicină internă în Spitalul CF Simeria.

Actuala conducerea a spitalului a încheiat contracte cu toţi marii angajatori din Hunedoara pentru analizele periodice ale salariaţilor. În plus, a investit în promovarea serviciilor spitalului în tot judeţul.

„La început m-am lovit de o stare de indiferenţă a tuturor actorilor de pe piaţa de sănătate. Apoi am insistat, nu am loc pe uşă, m-am dus la geam, nu am găsit loc la geam, am revenit la uşă”, a explicat Liliana Stolnicu, managerul Spitalului CF Simeria.

Banii au fost folosiţi pentru stingerea datoriilor, dar şi pentru modernizarea a două etaje, pentru cumpărarea de aparatură modernă şi pentru instalarea unui lift exterior. Acum, spitalul are trei secţii, 11 cabinete cu tot atâtea specialităţi şi 110 angajaţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.