Rețeta de spanac cremos cu ou. O mâncare delicioasă și sănătoasă

FOTO: bhumann34/Pixabay.com
FOTO: bhumann34/Pixabay.com

Spanacul este unul dintre alimentele care ne aduc multe beneficii. De exemplu, pentru că este bogat în betacaroten și luteină, acesta îmbunătățește vedere. Important de precizat este că în acest caz ar trebui consumat gătit, pentru că după fierbere betacarotenul este mai ușor de absorbit de organism.

Poate mai puțini știu că spanacul poate echilibra tensiunea arterială prin faptul că are un conținut ridicat de potasiu și un conținut redus de sodiu. Mai exact potasiul scade tensiunea arterială, iar sodiul o mărește.

Potrivit nutriționiștilor, spanacul accelerează metabolismul, întărește musculatura, este benefic în afecțiunile gastrice și are efecte benefice pentru păr și piele datorită cantității mari de vitamina A și vitamina C, necesară pentru producerea de colagen.

Rețetă rapidă cu spanac

Una dintre cele mai apreciate rețete de spanac este cea care are ca ingredient principal și oul. Cei care nu au gustat niciodată acest preparat trebuie neapărat să-l gătească pentru că vor fi vrăjiți de un gust magic. Pentru a prepara spanac cremos cu ou aveți nevoie de o legătură mare de spanac proaspăt, un ou, două linguri de smântână lichidă, doi căței de usturoi, un pic de unt, sare după gust și, eventual, dacă îți place, cimbru.

Procesul de gătire nu durează decât câteva minute. Pe lângă gust, marele avantaj este că acest fel de mâncare aduce organismului un aport important de substanțe nutritive. Se poate mânca atât simplu, cu pâine sau mămăligă moale, cât și ca garnitură pentru un somon la cuptor sau la grătar.

Cum se prepară? Se spală bine spanacul și se rup codițile. Alegeți doar frunzele de spanac mai viguroase și îndepărtați-le pe cele veștede. Puneți o oală cu apă și lăsați-o până dă în clocot. Începeți să puneți spanacul, însă nu tot o dată, ci în tranșe. Îl lăsați câteva secunde la opărit și apoi îl scoateți. Lăsați-l într-o strecurătoare până se răcește suficient astfel încât să puteți pune mâna pe el.

Se stoarce bine și apoi se toacă. După această operațiune spargeți un ou într-un bol și îl bateți puțin. Mare grijă, ar fi bine să fie dintr-un lot de ouă proaspete.

Într-o tigaie puneți o lingură de unt și adăugați la călit, câteva secunde, usturoiul curățat și tocat fin. Apoi se pune și spanacul peste și se lasă să călească timp de aproximativ șapte minute, la foc moderat. Se pune și sare după gust, apoi oul bătut și smântână, amestecând. După trei minute e gata. Se servește cald.