Rețeaua de magazine Profi a fost vândută pe o sumă record

Managementul Profi vrea să ajungă la 1.000 de magazine deschise FOTO: Profi.ro

Managementul Profi vrea să ajungă la 1.000 de magazine deschise FOTO: Profi.ro

Fondul de investiții polonez Enterprise Investors a vândut lanțul de magazine Profi din România fondului Mid Europa Partners. Potrivit Economica.net, suma de tranzacție este de 533 de milioane de euro, o sumă record pentru piața de retail din România.

După această achiziție, potrivit noilor proprietari, nu se va schimba conducerea, care are ca scop să ajungă la 1.000 de magazine în toată țara. Profi se pregătește acum de deschiderea magazinului cu numărul 500.

„Cred că există un mare potential de creştere. Suntem foarte multumiţi de formatele Profi. Noi avem expertiza pe piaţa de retail în Polonia unde deţinem Zabka şi vrem să replicăm succesul pe care îl avem acolo cu Profi. Sperăm că va avea un mai mare succes decât Zabka”, a declarat Nikolaus Bethlen, partener Mid Europa Partners, citat de Economica.net.

De altfel, Profi are o listă consistentă de locuri de muncă scoase la concurs în această perioadă. Lista job-urilor disponibile o puteți studia – AICI.

Polonezii de la Enterprise Investors au cumpărat lanțul Profi în 2009, când avea doar 65 de magazine, cu 66 de milioane de euro. De atunci au lucrat la dezvoltarea rețelei. Doar în 2011 au investit 10 milioane de euro.

Mid Europa Partners este cel mai mare fond de investiţii cu focus pe Europa Centrală şi Turcia care mai deţine pe plan local operatorul de servicii medicale private Regina Maria. De la înfiinţarea sa, în 1999, fondul a administrat 4,3 miliarde de euro.

O tranzacție importantă pe piața de retail a mai avut loc la sfârșitul anului trecut, când francezii de la Carrefour au cumpărat rețeaua de magazine Billa România. Tranzacția s-ar fi ridicat la aproximativ 100 de milioane de euro pentru cele 86 de supermarket-uri, însă cele două părți nu au confirmat nicio sumă în mod oficial.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version