Restricții noi pentru București? Ce va decide Comitetul pentru Situații de Urgență

Foto: Pixabay

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va decide azi, după ședința programată la ora 11:00, ce măsuri se vor lua pentru oprirea creșterii cazurilor de COVID-19 în Capitală.

Bucureștiul este lider detașat la nivel național în ceea ce privește cazurile de coronavirus, iar în ultima perioadă numărul acestora a crescut considerabil.

Direcția de Sănătăate Publică București a venit deja cu câteva propuneri concrete, printre acestea numărându-se și interzicerea evennimentelor private cu mai mult de 50 de persoane, purtarea măștilor în jurul școlilor și interzicerea procesiunilor religioase în spații deschise.

Iată propunerile înaintate de DSP București prefectului Gheorghe Cojanu:

  • Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.
  • Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.
  • Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 100 de metri.
  • Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.
  • Intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.

Rata de incidență cumulată a virusului în Capitală a ajuns la 1,86, un nivel îngrijorător:

Mai bine de o treime din cele 1.591 de cazuri noi de COVID-19 raportate ieri de către Grupul de Comunicare Strategică au fost depistate în București.

La Iași, unde se apropie marele pelerinaj de Sfânta Parascheva, au fost raportate 116 noi îmbolnăviri.