Restaurante în Târgu Jiu. Cât costă să mănânci lângă Masa Tăcerii

Restaurante în Târgu Jiu. Foto: Restaurantul Ambasador

Restaurante în Târgu Jiu. Dacă sunteți în trecere prin reședința județului Gorj, ați vizitat ansamblul realizat de sculptorul Constantin Brâncuși și vreți să luați masa, acest articol vă va ajuta.

Restaurante în Târgu Jiu. Cu toate că este un oraș mare al Olteniei, iar specialitățile culinare din zonă sunt diverse, oferta de restaurante nu este una pe măsură.

Aproape toate restaurantele din Târgu Jiu oferă atât specialități tradiționale, cât și preparate cu influențe italienești. Prețurile sunt decente pentru un oraș mare, iar locațiile restaurantelor din lista de mai jos sunt foarte frumoase.

Top 5 restaurante în Târgu Jiu

1. Terasa Anna

Adresă: Strada Comuna Din Paris, nr. 2

Aflată la câteva minute de mers pe jos de centrul civic al orașului, această terasă este preferata tinerilor din Târgu Jiu.

Se mănâncă bine la terasa Anna, restaurantul făcând parte dintr-un lanț local care cuprinde și câteva hoteluri. Fie că doriți să mâncați ceva tradițional sau o pizza gustoasă, aici găsiți porții mari la prețuri avantajoase.

Cum terasa este mai mereu plină, timpul de așteptare este destul de mare, însă atmosfera este una plăcută, iar deserturile nu trebuiesc ratate.

2. Hanul Domnesc

Adresă: Strada Victoriei, nr. 116

Situat destul de aproape de centrul orașului, acest restaurant cu produse tradiționale din Târgu Jiu poate fi scena unei mese pe cinste.

Are o capacitate mare, de 110 locuri, o cramă, dar și o frumoasă grădină de vară. Pentru cele mai gustoase preparate tradiționale oltenești, alegeți Hanul Domnesc din Târgu Jiu!

Top 5 restaurante în Târgu Jiu

3. Restaurant Antique

Adresă: B-dul Constantin Brancuși, nr. 33

Situat în centrul orașului Târgu-Jiu, vis-à-vis de Poarta Sărutului, acest restaurant este perfect pentru o scurta oprire sau pentru turismul de afaceri. Inaugurat în 2010, Restaurantul Antique este un loc elegant și rafinat, iar calitatea serviciilor este excelentă. Designul interior îmbină stilul clasic și dotările moderne.

Terasa este amenajată în balconul pensiunii cu vedere spre Parcul Central, precum și în curtea interioară a pensiunii.

Meniul este unul internațional în care se regăsesc atât produse tradiționale, dar cu preponderență cele de tip mediteranean.

4. Restaurant Ambasador

Adresă: Str. Victoriei, nr. 110

Acest restaurant oferă o experiență culinară plăcută, dar și o atmosferă relxantă și primitoare.

Bucătarii de aici folosesc doar ingrediente de calitate în preparatele tradiţioanale cât şi în cele din bucătăria internaţională.

La Restaurantul Ambasador din Târgu Jiu, în fiecare weekend, se poate asculta muzică live, iar colecția de vinuri a stabilimentului este una dintre cele mai variate din oraș.

Top 5 restaurante în Târgu Jiu

5. Restaurant Dumbrava

Adresă: Strada Crângului, nr. 21

Situat în cartierul Sisești, la cinci minute de centrul orașului Târgu Jiu, Restaurantul Dumbrava este locul perfect pentru organizarea de evenimente, dar și pentru deserturi, având un laborator propriu foarte bine pus la punct.

Acest restaurant dispune de patru săli încăpătoare și de o parcare spațioasă, de 300 de mașini. Restaurantul Dumbrava din Târgu Jiu oferă servicii complete, iar cei 26 de bucătari și 40 de ospătari sunt printre cei mai competenți din oraș.