Reșița va avea din nou tramvai, după ce acum 8 ani a fost scos din uz

FOTO: Metrouusor.com
FOTO: Metrouusor.com

În Reşiţa va circula, din nou, tramvaiul, după ce acum 8 ani a fost scos din uz, relatează postul de televiziune Digi24.

Autorităţile locale au anunțat că anul acesta se apucă de refacerea liniilor, iar Ministerul Dezvoltării a demarat o licitaţie pentru achiziţionarea a 13 garnituri. Întreaga investiţie se ridică la 40 de milioane de euro, bani europeni.

„Vorbim de două proiecte de 20 de milioane. Suma totală de 40 de milioane înseamnă să reabilităm linia de tramvai, calea de rulare de la Kaufland la Muncitoresc, 18 kilometri pe dublu sens, 9 kilometri pe sens. Lucru care cuprinde inclusiv modernizarea infrastructurii stardale, șoșeaua, cele două benzi de circulație, piste de biciclete, trotuare. Mai cuprinde cele două stații de redresare, depoul cu șase linii de garare cu spălătorie, întreținere, vopsitorie, tot ceea ce presupune un proiect funcțional de tramvaie într-un oraș civiliazat”, a declarat Ioan Popa, primarul Reșitei, pentru sursa citată.

Un tramvai va avea cel puţin 92 de locuri fiecare şi comandă dublă. Valoarea unei singure garnituri este estimată la două milioane de euro bucata.

Licitaţia a fost începută de Ministerul Dezvoltării, iar banii urmează să vină prin Programul Operaţional Regional.

Potrivit Digi24, în Reşiţa tramvaiele au circulat încă din anii ’80, însă în 2011, din cauza infrastructurii proaste, autorităţile au decis să sisteze transportul cu tramvaiul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.