Reprezentant al Poliției Rutiere: Când aveți probleme apelați la vecini, popi

FOTO: Ministerul Afacerilor Interne, Romania/Facebook
FOTO: Ministerul Afacerilor Interne, Romania/Facebook

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a scris pe pagina de Facebook a Poliției Române că toți cei care jignesc polițiștii să nu mai apeleze la ei când au probleme, ci la „vecini sau popi”.

„Pentru toţi care jigniţi şi urâţi Poliţia Română, vă rog ca data viitoare când aveţi probleme să apelaţi la oricine altcineva, nu la poliţie. Când vă fură bunurile, când vă agresează pe stradă, la accidente rutiere, vă rog să apelaţi la vecini, la popi, la rude, dar nu la poliţie”, a scris Ovidiu Munteanu pe pagina de Facebook a Poliției. Ulterior a șters mesajul.

Mesajul vine în contextul în care pe pagina de Facebook a Poliției Române au fost postate mii de mesaje în care este criticată atitudinea oamenilor legii față de șoferul cu număr anti-PSD. De asemenea, ratingul paginii a scăzut la 1,2 din 5.

Reprezentanții Brigăzii Rutiere au transmis, potrivit Mediafax.ro, că poziția lui Ovidiu Munteanu este una „strict” personală, iar „Brigada rutieră nu achiesează la cele transmise”.

Potrivit fostului șef al biroului de combatere a crimei organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, administratorii paginii Poliției Române trimit mesaje prin care cer recenzii de cinci stele. Miercuri dimineață, din cele 31.000 de review-uri totale, peste 29.000 sunt de o singură stea și 1.100 de cinci stele.

Traian Berbeceanu a postat o imagine cu un mesaj prin care se cere un review de cinci stele, el ironizând solicitarea: „Șefu`, nu vă supărați, dar alea 5 stele reprezintă gradu’ sau clasificarea?”. Postarea a fost distribuită și de polițistul Marian Godină.

Reacția lui Godină

Polițistul Marian Godină critică reacția colegului său de la Rutieră, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Pagina de Facebook a Poliției Române a ajuns să aibă recenzii de 1.6 din 5. Era de așteptat și am spus de la început că urmările acestei situații vor fi decontate de Poliție. Colegii de la București au gestionat foarte prost situația și continuă să se afunde, în loc să reacționeze cu calm și cât mai inteligent. Poate n-ar fi rău să întrebe dacă nu știu. Trist e că, citind review-urile de o stea, am văzut că foarte multe sunt scrise până și de polițiști.

M-a iritat rău să văd de dimineață acest review lăsat de unul dintre purtătorii de cuvânt ai Brigăzii Poliției Rutiere pe pagina Poliției Române. Cumva, nu-mi explic cum, s-a ‘gândit’ el să le pună la punct pe cele peste 20000 de persoane care au acordat o stea, explicându-le el că dacă nu le convine poliția, atunci când vor avea probleme, să se ducă la popi, rude etc. O să-i explic acestui „coleg” că inteligentul mesaj al lui afectează mii de polițiști care își fac treaba și care nu au nicio vină pentru gafele altora. Dacă ar lucra în mediul privat și ar ști că ziua de salariu s-ar putea să nu vină lună de lună pentru că nu-s bani sau dacă ar avea o firmă și lunar s-ar duce cu tașca de bani pe la ANAF ca să lase dările la stat, poate nu ar mai gândi așa.

Mai pe înțelesul lui, peste 20000 de oameni sunt revoltați, pe bună dreptate, că banii lor au fost folosiți pentru ca vreunul dintre șefi să își stoarcă mintea, să trimită adrese pe la Interpol și alte structuri, pe la toate inspectoratele din țară, doar, doar o găsi o chichiță pentru a rezolva un caz complex și a se gudura apoi pe lângă vreun șef mai mare că a soluționat el speța, așa cum câinele vine bucuros să-i dai osul după ce a executat comanda.

Cazul complex era despre un nene care a vrut să facă pe interesantul și și-a înmatriculat LEGAL o mașină cu niște numere care să atragă atenția. Azi o poză, mâine două, azi într-un oraș, mâine într-altul, până pleca din țară și lumea îl uita în câteva zile, autostrăzile din România nu se dărâmau, asfaltul nu se întorcea invers, Carpații rămâneau la locul lor, Poliția rămânea cu 4.5 stele și cu o imagine relativ bună. Dar nuuu!!! Hai să facem din rahat bici și să transformăm omul în erou național, iar ce transmitea el altcuiva să luăm noi până nu o mai putem duce. Avem morți pe șosele, trafic sugrumat, dar cumva, ne încurcă unul care merge cu numere fără cifre și viața în România nu mai poate continua cu ăla pe străzi.

Ce-i explici copilului dacă îl vede pe stradă și te întreabă ce înseamnă??? Dar vaaai, ne-am înroșit la auzirea acestui argument pe cât de prost pe atât de ipocrit. Dar ce te faci dacă-i explici copilului că Parlamentul României este organul reprezentativ suprem și unica autoritate legiuitoare a României și, uitându-se la televizor, vine și te întreabă ce înseamnă sex anal? Cu mu*a îi mai explici cumva, dar cu sexul anal n-ai cum s-o dai la întors, trebuie să te apuci să-i explici copilului, că e curios.

P.S. Mi-ar plăcea ca acestui coleg care a postat această aberație, luna viitoare când bagă cardul în bancomat să-i apară pe ecran: aici nu ‘e’ bani, mergi la o mătușă, la o casă de binefacere, la un popă, o rudă înstărită sau la cine vrei tu, românii nu mai plătesc taxe pentru slugi”, a scris Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.