Reprezentant al patronilor din turism: Prețurile nu sunt exagerate pe litoralul românesc

Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agenților de Turism (ANAT) și consultant în turism, Traian Bădulescu, e de părere că litoralul românesc este accesibil pentru toate buzunarele, în ciuda faptului că au fost, în ultima vreme, multe critici legate de prețurile foarte mari din stațiunile românești de la Marea Neagră.

„Turiștii au fost panicați de anumite știri care au prezentat excepții – prețuri exagerat de mari, parcarea 100 lei / zi în Mamaia etc. Litoralul românesc are prețuri pentru toate buzunarele, de la mici la foarte mari.

Românii sunt panicați și de prețul benzinei. Păcat că mulți hotelieri au investit în modernizare, au apărut investiții noi, dar turiștii încă nu iau decizia de a rezerva. Este posibil să asistăm la mai multe rezervări last minute decât de obicei pentru litoralul românesc, deși înscrierile timpurii sunt cea mai bună variantă”, a explicat Traian Bădulescu, pentru ziare.com.

Acesta a mai spus că există o scădere față de anul trecut, însă nu e vorba despre o calitate mai slabă a serviciilor sau prețuri exagerate, ci de faptul că în acest an nu au mai fost restricții, iar mulți turiști au ales să meargă în concedii în afara țării.