Replica lui Iohannis după ce Isărescu i-a invitat să bea ceai de tei pe românii speriați de inflație

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis i-a dat o replică guvernatorului Băncii Naționale, Mugur Isărescu, după ce acesta le-a recomandat românilor speriați de creșterea prețurilor „să bea ceai de tei”.

Guvernatorul Isărescu a îndemnat la calm, vorbind despre „discuțiile care nu se mai termină cu inflația și exagerările”, spunând că ar trebui „să mai bem câte un ceai de tei”. Declarațiile sale vin în contextul în care inflația a ajuns în aprilie la aproape 14%, cel mai mare nivel din ultimii 17 ani, iar dobânzile sunt la maximul ultimului deceniu.

„Avem şi câteva episoade de panică, le-am trăit cu toţii, nu le dezvolt. A fost un început de panică calmat, dar a durat vreo două săptămâni pe piaţa valutară, în special pe piaţa caselor de schimb valutar, din motive de lipsă fizică de bancomate, altminteri cursul am reuşit să îl ţinem stabil. Dar a fost panică şi în ceea ce priveşte unele alimente, în special uleiul comestibil şi carburanţii”, a explicat Isărescu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Spitalul Colentina, că ”probabil că sunt mai mulți tei acolo și se bea mai mult”, a transmis președintele în replică la îndemnul lui Mugur Isărescu.