Repetenți la 7 ani! Noul proiect controversat al Ecaterinei Andronescu

Ecaterina Andronescu. Foto: Gov.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că vrea să schimbe prevederile legale astfel încât și elevii din primii ani de școală să poată fi lăsați repetenți.

„Din păcate, este o prevedere legală. Până în clasa a III-a nu îi poate lăsa repetenți, dar eu cred că trebuie să revenim asupra acestui lucru, pentru că iată unde suntem: ajungem la clasa a VIII-a și atunci constatăm că nu știu să scrie bine, să calculeze și 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de la clasa aa VIII-a. Obiectivele trebuie să le stabilim prim lege și fișa postului profesorului”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Digi24.

Revenită la cârma Educației românești, Ecaterina Andronescu e de părere că odată îndepărtată această barieră legală, elevii și profesorii se vor strădui mai mult să învețe.

În prezent, la sfârșitul clasei pregătitoare și la sfârșitul clasei I, elevii nu pot fi lăsați repetenți. Elevii cu dificultăți de învățare vor rămâne în colectivele în care au învășat și vor intra într-un program de remediere sau recuperare școlară pe parcursul anului următor.

Nu a fost singura declarație controversată făcută de Ecaterina Andronescu.

Aceasta crede că elevii ar trebui să ”plece de acasă cu șervețele umede” în cazul în care la școală lipsește săpunul de la baie. ”Șervețelul este un element extrem de important și copilul trebuie să învețe să îl folosească”, a spus ministrul Educației.