Renault pregătește o mașină electrică low-cost

FOTO: Renault Fluence
FOTO: Renault Fluence

Directorul general Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a declarat într-un interviu pentru CNBC că se lucrează la o mașină electrică de 8.000 de dolari.

De altfel, marea problemă a mașinilor electrice, pe lângă infrastructură este prețul foarte mare. Renault a prezentat la Salonul Auto de la Paris modelul electric Renault Zoe, care va avea o autonomie de 400 de kilometri la o singură reîncârcare. Până acum, acesta putea rula 240 de kilometri. Noul Renault Zoe va costa 23.600 de euro.

În prezent, pe străzile din țara noastră circulă doar câteva zeci de automobile electrice. Anul trecut, statul oferea un ecotichet de aproximativ 4.500 de euro la achiziția unui autoturism electric. În combinație cu tichetele din programul „Rabla”, ar fi o reducere de aproximativ 10.000 de euro.

Țara europeană în care se cumpără cele mai multe mașini electrice este Norvegia. Anul trecut au ajuns la peste 50.000 de autovehicule electrice înmatriculate. Cele mai populare sunt Volkswagen e-Golf, Tesla Model S, Nissan Leaf şi Volkswagen e-Up!.

La propunerea partidului PvdA, Camera inferioară din parlamentul olandez a luat decizia ca din 2025 să fie interzise mașinile pe benzină sau diesel și să se vândă doar cele electrice.

Acum, Guvernul trebuie să adopte un plan de măsuri pentru implementarea acestei reguli. În urmă cu trei ani, guvernul olandez a semnat o înțelegere cu 40 de organizații, prin care s-a angajat să promoveze energia verde, izolarea locuințelor și reducerea emisiilor de carbon.

Un succes important îl înregistrează o mașină electrică Tesla. După doar două zile de la lansarea oficială, reprezentanții companiei au anunțat peste 253.000 de comenzi pentru Model 3, noul lor sedan electric accesibil.

Numărul de comenzi este dublu față de estimările inițiale. Fiecare comandă a fost însoțită de un avans de 1.000 de dolari. Șeful companiei Tesla va trimite prin poștă un cadou pentru toți cei care au stat la coadă în fața showroom-urilor, ca un gest de apreciere.

Noul sedan Model 3 are o autonomie de minim 350 de kilometri, iar șeful Tesla, Elon Musk, a promis că va fi îmbunătățită până când se fac primele livrări. Prețul de pornire este 35.000 de dolari, producția începe spre sfârșitul anului viitor, iar primele livrări se vor face în 2018.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.