Remus Cernea a părăsit România: ”Biletul de avion este doar dus”

Remus Cernea. Foto: adevarul.ro

Fostul deputat Remus Cernea a ales să părăsească România, pentru a întreprinde ”acțiuni care vizează întreaga umanitate, nu doar o țară”.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Cernea a spus că va pleca în Finlanda. ”Dacă și când voi reveni va fi o decizie pe care o voi lua acolo”, a spus fostul candidat la președinția României.

”Dragi prieteni, după 20 de ani de eforturi pe care le-am dedicat schimbării în România, voi face acum tot mai mult pasul și spre acțiuni care vizează întreaga umanitate, nu doar o țară.

Voi pleca în Finlanda, unde mă voi angrena pentru o perioadă mai lungă în proiecte creative care au legătură și cu România, dar nu numai.

Biletul de avion este doar dus. Dacă și când voi reveni va fi o decizie pe care o voi lua acolo.

Îmi doresc să revin la un moment dat, îmi doresc să pun umărul din nou la ridicarea României. Am muncit din greu și m-am luptat pentru libertate, dreptate, justiție și o dezvoltare morală a societății noastre. Am înregistrat numeroase succese și am contribuit la schimbări de mentalitate de natură să apropie țara noastră de cele civilizate, prospere și dezvoltate din occident.

”Am fost crunt lovit, chiar de către apropiați”

E drept și că de multe ori nu am fost înțeles, iar alteori am fost crunt lovit, chiar de către apropiați în care investisem încredere și prietenie. Dar cumva mă așteptam la astfel de lucruri, iar tot ceea ce am avut de suferit m-a fortificat interior în cele din urmă.

Voi reveni să lupt pentru România în contextul în care voi avea sentimentul că o pot face într-un cadru eficient, alături de oameni de calitate și că beneficiez de sprijinul foarte multora. Altfel ar fi timp și energie irosite.

Vom comunica aici (pe Facebook – n.r.) des, iar detalii despre proiectele la care voi lucra va voi oferi pe măsură ce ele se vor apropia de împlinire.

Numai bine vă doresc tuturor!”

Remus Cernea (44 de ani) este un politician și activist român, susținător al separației dintre biserică și stat. Cernea s-a implicat și în numeroase campanii de mediu. În 2009, a candidat din partea Partidului Verde la alegerile prezidențiale. A obținut circa 60.000 de voturi la acel scrutin. Avea să părăsească Partidul Verde în 2010, pentru a înființa o altă formațiuni, Mișcarea Verzilor.

În 2012 a fost ales deputat pe listele USL, dar în timpul mandatului a ales să treacă la deputați neafiliați.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.