Remedii naturiste pentru pielea uscată

ricin
Foto: Davidbena (Wikimedia Commons)

Menținerea corpului hidratat este cheia pentru o sănătate bună. Pentru a-ți menține pielea sănătoasă și hidratată, este important să bei suficiente lichide. Cu toate acestea,  cremele hidratante și alte produse obișnuite pot oferi o cantitate semnificativă de confort și îngrijire pentru pielea uscată. Totuși, există o mulțime de hidratante naturale, în frigider și cămară, care pot ameliora uscarea și au grijă de pielea uscată. În primul rând, ai putea învăța cum să faci singur săpun natural, de casă, potrivit pielii tale. Apoi, poți apela și la aceste produse naturale pe care le poți folosi ca atare.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc nu este doar un produs delicios, ci și un hidratant minunat pentru fața ta. Conține probiotice, calciu și acid lactic, creând o mască ideală pentru o piele sănătoasă. Iaurtul grecesc ajută și la combaterea bacteriilor care pot duce la acnee.

Bicarbonat de sodiu

Exfolierea pielii este o modalitate eficientă de a îndepărta celulele moarte ale pielii, și ajută pielea să absoarbă mai bine cremele hidratante și loțiunile pentru corp. Pentru a îndepărta ușor impuritățile și pielea moartă, adăugă bicarbonat de sodiu în apa cu care te speli pe față, apoi spală cu apă caldă.

Ulei de cocos

Un alt mare hidratant natural este uleiul de cocos. Consumul de ulei de cocos are un efect pozitiv asupra stării pielii. Masajul cu ulei de cocos este o modalitate rapidă, ușoară și benefică de a-ți hidrata pielea uscată. Uleiul de cocos conține acid lauric, care este implicat în producerea de colagen, are efecte antibacteriene și antimicrobiene și prelungește tinerețea pielii.

Unt de Shea

Untul de Shea este bogat în vitaminele A și F, îmbunătățește starea pielii uscate și protejează pielea de intemperii și de alți factori adverşi.

Avocado

Nu arunca coaja de avocado și încearcă să îți freci fața cu interiorul cojii. O astfel de procedură candidă poate facilita hidratarea pielii și poate satura cu vitaminele A, D și E. Avocado are și proprietăți anti-îmbătrânire.

Castraveți

Feliile de castravete aplicate pe pleoape pot ajuta la eliminarea umflăturilor. Un piure de castravete cu miere poate fi folosit și ca mască de față.

Miere naturală

Poate că mierea nu este asociată cu un demachiant facial. Cu toate acestea, este un produs de curățare excelent și nu usucă pielea. Mierea neîncălzită își păstrează proprietățile antibiotice și probiotice, ceea ce sporește eficiența îngrijirii pielii. Mierea poate fi un remediu excelent pentru acnee, previne și îmbătrânirea pielii, netezește ridurile și elimină iritația și roșeața.

Bumbac

Bogat în acid lactic, sucul de bumbac este excelent pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, favorizând regenerarea și conferind pielii un aspect mai tânăr. Sucul este, de asemenea, bogat în substanțe nutritive și ajută la hrănirea pielii. Pur și simplu umezește un șervețel cu suc și pune-l pe față timp de 10 minute.

Ulei de ricin

Uleiul de ricin este un hidratant natural uimitor, cu o concentrație mare de acizi grași. Uleiul de ricin este absorbit rapid de piele. Atunci când este aplicat pe zonele uscate ale pielii, acidul linolenic pe care îl conține creează o barieră pentru reținerea umidității în piele. Aplică zilnic această cremă hidratantă naturală pe pielea afectată.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.